Artık boyayı saklamanın en iyi yolu nedir?

Artık boyayı saklamanın en iyi yolu nedir? Satın aldığınız miktarla bir boyama işini bitirmek nadirdir. Neredeyse tüm durumlarda, ya çok ya da az miktarda boya ile kalacaksınız ve bu artık boyayla ne yapacağınızı bilmek size zaman, para ve çevre tasarrufu sağlayabilir.

Artık boyayı saklamanın en iyi yolu nedir?

Boya işi bitti, şimdi ne olacak?

Demek boyama işini yeni bitirdin ve rahatlamaya hazırsın. Çok hızlı değil. Fırçayı ve kovayı su akana kadar durulamanız ve ardından tercihen bir kulübede veya garajda kuruması için asmanız gerekir. Boya fırçaları ılık sabunlu su veya narenciye deterjanıyla temizlenebilir. Yağ bazlı boyalar, boya fırçalarının tiner ile temizlenmesini gerektirir. Temizlendikten sonra, rulonuzla birlikte kurumaya bırakın.

Artık boya nasıl saklanır

Ardından, boyanın kendisiyle ilgilenmeniz gerekir. Az miktarda boya, az önce bitirdiğiniz işe rötuş yapmak için bile kullanışlı olabilir. Bu nedenle çoğu durumda boyayı korumak isteyeceksiniz. Önce kovanın etrafındaki fazla boyayı silin, streç filmle örtün ve ancak daha sonra kapağı değiştirin. Sıkıca açık olduğundan emin olmak için bir tokmak kullanarak hafifçe vurun. Mümkünse, güvenli bir şekilde kapatmak için metal tırnaklar kullanın.

Fazla Boyayı Saklama Alanı

Teneke kutunun güvenli olduğunu öğrendikten sonra, onu saklamak için serin ve kuru bir yer bulun – ideal olarak bir garajda, böylece evcil hayvanların ve çocukların ulaşamayacağı bir yerde. Boyanın sıfırın üzerinde tutulması gerektiğinden dış mekan kulübesi çok soğuk olabilir. Sakladığınızda, boya tenekesine hava girmeyecek şekilde baş aşağı yerleştirin.

Çok fazla kalıntı varsa ve buna ihtiyacınız olmayacağını biliyorsanız, yukarıdaki adımların hepsini yapın (ters koymak hariç) ve boya bağışlarını kabul eden bir hayır kurumu veya tiyatro grubuna verebilirsiniz.

Küçük miktarların atılması

Boyayı tekrar kullanmayacağınızdan eminseniz, ancak boyanın dörtte birinden azı kalmışsa tenekeyi atabilirsiniz. Eğer öyleyse, kapağı kapalı bırakın ve kurumasını bekleyin – bu birkaç gün sürebilir ve üstte bir film oluşturmasını durdurmak için ilk başta her gün karıştırmanız gerekir. Kuruduktan sonra yerel çöplüğe götürülebilir veya evsel atıklarla birlikte atılabilir. Plastik boya kapları genel çöp sahasına giderken, metal kaplar metal geri dönüşüm konteynırınıza girebilir.

Çevreyi Koru

Asla bir gidere, lavaboya veya tuvalete boya dökmeye çalışmayın ve asla gömmeye veya genel ev çöpünüze atmaya çalışmayın. Çok fazla boya olduğu için boyayı kurutamıyorsanız ve onu bağışlayacak bir hayır kurumu bulamıyorsanız, tavsiye için yerel yetkili atık imha ekibiyle iletişime geçin.

Neredeyse tüm artık boyalar, daha sonra kullanılmak üzere, ya boya işlerinde rötuş yapmak ya da yeni bir iş için saklanabilir.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu