2025 Tasarım Trendleri Rehberi

2025 Ev Dekorasyonu Tasarım Trendleri Rehberi, şıklığı ve işlevselliği bir araya getiriyor. Doğal malzemeler, minimalist çizgiler ve akıllı teknolojilerle evlerinize modern bir dokunuş. Sıcak renk paletleri ve sürdürülebilir unsurlar, harmonik bir atmosfer sunuyor.

Bu rehber, özgünlüğü vurgulayarak kişisel tarzınıza odaklanıyor. Evler, çağdaş tasarımın konforla buluştuğu sosyal merkezlere dönüşüyor. Stil ve kullanışlılık el ele giden bir çağa hoş geldiniz.

2025 yaklaşıyor ve biz iç tasarım severler, en yeni mobilya trendlerine yaklaşarak onu hak ettiği gibi ağırlamaya hazırlanıyoruz. Önizlemede sunduğumuz aynı şeyler.

2020 için iç tasarım trendleri rehberi
Bu yazıya rastladıysanız, muhtemelen evinizi döşemek veya yenilemek sürecindesinizdir ve evinizin dekoruna vermek istediğiniz baskıya karar vermeden önce haberlere göz atmaktan daha iyi bir şey yoktur.

2025 için en son mobilya trendleri neler?

İç tasarım 2025’te kaldığımız yerden devam ediyor, bazı eğilimleri onaylıyor ve yenilerini ortaya çıkarıyor.

2025’in yeni trendlerinin tartışmasız kahramanları olarak son aylarda kendilerini zaten kurmuş olanlarla başlayalım.

pirinç avizeler

Aydınlatmanın önemi

Aydınlatma, minimal ve sade bir ortamda gerçek bir tasarım öğesi olarak çevrenin büyük kahramanı haline gelir.

Karşıt karakterde iki eğilim var. Bir yandan, göze çarpan değerli bir tasarıma sahip sarkıt lambalar.

Öte yandan, tavandan inen saf ve basit ampul gibi çıplak şekiller veya her halükarda minimalist ve geometrik, pirinç ve altın gibi kullanılan rafine malzemeler için öne çıkıyor.

Mermerin onayı

2025’te, son yıllarda kullanımdan kaldırılan değerli ve zarif malzemeler modaya geri döndü. Bunların arasında mermer. Banyoda, mutfak tezgahında, masa ve sehpa üstü olarak, süslemelerde ve ayrıca zeminlerde buluyoruz.

Beyaz versiyon her zaman en popüler olanıdır, siyah olan ise büyük zarafeti ve zarafeti ile güçlü bir şekilde kendini gösterir.

İtamoby mermer kaplamalı Bridge TABLE

Fayansların dönüşü

Yerdeki, banyoların ve mutfakların duvarlarındaki fayansların tüm öfke olduğu 1950’lerdi… Hatırlıyor musun? Şimdi, majolika gibi en rustik ve folklorik desenlerle harika bir şekilde geri döndüler.

Kadifenin zaferi

Başarısını 18. yüzyılın Fransız imparatorluk mahkemelerine borçlu olan değerli bir kumaş olan Velvet, şıklığını bir kez daha kanepeler ve koltuklar için bir döşeme olarak evlerimize giriyor.

Ancak renkler artık eskiden olduğu gibi koyu kırmızılar ve yeşiller değil. Şimdi kadife canlı, mercan, mor, kanarya sarısı veya pastel, pembe, bebek mavisi, deniz mavisi.

Anahtar kelimeler: zanaatkarlık ve ekoloji

Daha geniş bir trend, bizi daha zanaatkar bir boyut kazanmaya, kökenini bildiğimiz, küçük işletmelere ait uzman eller tarafından yaratılan ürün ve değerleri geliştirmeye adadığımızı görüyor. Ürünlerin el yapımı ve bölgeselliği, geleneklerin ve işçiliğin geri kazanılmasının çağdaş bir anahtarla yeniden önerildiği mobilyalarda da giderek daha fazla onaylanıyor.

İşçiliğin yanı sıra, başka bir değer de güçlü bir şekilde onaylanmıştır: çevremize saygı açısından sürdürülebilirlik. Mobilyalarda bile kirletici maddelerden çok pamuk, hasır, rattan gibi doğal malzemeler tercih edilmektedir. Ek olarak, tasarımcılar yeniden kullanılabilen nesneler yaratarak ürünlerin yaşam döngüsünü yeniden düşünürler.

Minimal bağlamda değerli malzemeler

Genel olarak, değerli malzemelerin geri dönüşünün teyit edildiğini söyleyebiliriz: mermer, kadife, altın, pirinç… İskandinav tasarımına atıfta bulunan minimal ve modern bir bağlamda. Sonuç şatafatlı değil, aksine 2024 mobilyası rafine sadelik olarak tanımlanabilecek bir tarzla kendini gösteriyor.

mobilya renk trendleri 2020

Mobilya haberleri 2025

yuvarlak halı
Dekorasyonda neden yuvarlak halı kullanılır

Şimdiye kadar, yakın gelecek için de teyit edilen son ayların trendlerinden bahsettik. Şimdi bunun yerine, bu 2025’in iç tasarımındaki gerçek haberlere odaklanacağız.

Halının dönüşü

odada halı-üzeri-halı
Odada halı üzeri halı dekorasyonu

İnanmıyorsun, değil mi? Halıyı düşündüğümüzde akla üç şey geliyor: İngiliz ülkeleri, bir mikrop yuvası ve kirin kolayca saklandığı bir ülke.

Yine de öyle: halı, dezavantajları ve aynı zamanda avantajları ile yeniden ilgi odağı oldu, sadece çıplak ayakla yürüyebileceğiniz sıcak bir zemin değil.

3D duvarlar


3D efektli duvar kağıtları kullanılarak duvarlar kalınlık bakımından zenginleştirilerek malzeme haline getirilir. Türler en farklı olanlardır: geometrik, tuğla, taş efektli, tropikal …

Kanepe trendleri

Kanepelerde Moda 12 Yeni Trend
Yeni nesil kanepeler, bol dolgusu ve retro tarzı yumuşak, yuvarlak şekillerle karakterizedir.

2025 mutfak trendleri

mutfaklar 2024 - 2025
Beyazın zaferinden sonra mutfaklar doğal ahşapla geri döndü. Son trend, mavi ve yeşil gibi pastel renkli mutfaklardır.

2025 banyo trendleri

2024 modern eski banyo
Banyoda fayanslar ve yuvarlak şekiller, sadece lavabolardan değil, aynı zamanda bir yumurta şeklinde rahatlatıcı ve korunaklı bir alan haline gelen küvetten de geri döner.

2025 için mobilyada renk trendleri

pantone dekor renkleri 2020pantone dekor renkleri 2020pantone dekor renkleri 2020

En popüler olan mobilyaların renkleri gezegenimizle bağlantılı olanlardır: Dünyanın yeşilleri ve kahverengileri, denizin mavileri, gün batımının sıcak tonları.

Bu eğilimin iki nedeni vardır: Bir yandan gezegenimize daha fazla özen gösterme arzusu, diğer yandan ise yalnızca doğa ile temas ile giderilebilecek bir günlük yorgunluk hissi.

Yeşil, ister açık ister koyu olsun, tüm doğal tonlarda en popüler renktir. Yeşil, dengenin, zihinsel enerjinin, rahatlamanın rengidir. Tüm odalarda kullanılabilir: banyoda, oturma odasında, yatak odasında.

Ancak Pantone’a göre 2025 yılının yeni rengi, Ağartılmış Mercan mavisi. Pantone’un bu rengi seçmesinin nedeni, kirliliğin neden olduğu iklim değişikliği konusunda bir uyandırma çağrısı yaratmaktır.

Aslında sadece birkaç yıl içinde, okyanusların çok yüksek sıcaklığından dolayı mercanların yaklaşık% 50’sini kaybettik. Mercan kayalıkları kıyıları siklonlar ve kasırgalar gibi doğal afetlerden koruduğu için mercanların ortadan kaybolması sadece gezegenimizin güzelliklerinden birini mahvetmek anlamına gelmez, aksine ekosistem için dramatik bir olaydır.

2020 yılının Pantone rengi

Bu 2025 iç tasarım trendlerinden hangilerini evinize getirmeyi planlıyorsunuz? Evinizi nasıl döşeyeceğinize karar verdiniz mi? Yorumlarda bize anlatın.

2025 için iç tasarım trendleri rehberi
konusu ilk beyazyastik.com üzerinde yayınlandı.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu