Fayanssız mutfaklar: 11 gerekli ipucu
Genel olarak karolar, özellikle mutfak veya banyo gibi hareketliliğin fazla olduğu nemli mekanlarda çok önemlidir.
Ancak kişisel zevkinize göre fayans kaplamaları düzgün bir şekilde yerleştirirseniz sorunsuz bir şekilde değiştirebilirsiniz.
Bu yazıda, mutfağı fayanssız, fayanssız veya diğer kaplama türleriyle nasıl iyileştireceğiniz konusunda size en iyi tavsiyeyi sunacağız.
Neler Okuyacaksınız? →
- Fayanslı mutfak vs Fayanssız mutfak
- Fayanslı ve fayanssız mutfaklar için 11 önemli ipucu
- 1: Resim, tasarımları değiştirme olanağına sahip
- 2: Fayansların önemi
- 3: Neden ikisini de seçmiyorsunuz?
- 4: Fayanslarla değiştirebileceğiniz diğer yüzeyler
- 5: Çini sevenler için
- 6: Dikkat çekin
- 7: Trend olan renkleri kullanın
- 8: Bir renk seçmeden önce bilmeniz gereken ipuçları
- 9: Çimento veya mikro çimento
- 10: Duvarların koruyucusu
- 11 Pürüzlü bir yüzey mi tercih etmek istiyorsunuz?
Fayanslı mutfak vs Fayanssız mutfak
Mutfağınız fayanslı mı yoksa fayanssız mı? bana ne önerirsin
Bu soruları cevaplayarak, her şey mutfağınızı nasıl kişiselleştirmek istediğinize ve onları hangi alanda kullanacağınıza bağlıdır. Her iki bitişin de artıları ve eksileri var. Örneğin, mutfağınız bir yemek odasına bağlıysa, tekdüze bir görünüm elde etmek için oturma odası için seçtiğiniz aynı karo olmayan duvar veya zemin kaplamasını tercih edebilirsiniz.
Başka bir sebep üzerinde Mutfak duvarlarından bahsetmişken, pişirme alanı bir mutfak adasında yer alıyorsa, zevkinize bağlı olarak, duvarlarda veya denizliklerde fayans tercih edebilir veya yerine boya ve çimento gibi diğer masif kaplamaları kullanabilirsiniz.
kanaatim ve tecrübeme göre bitişi doğru yerlere yerleştirerek seçmenizi tavsiye ederim.
Örneğin zemin ve eşik gibi kolay kirlendikleri alanlarda yağ, toz, kir ve küf lekelerini kolayca çıkaracak karoları tercih edin.
Lavabonun veya mutfağın bulunmadığı duvarlarda ise boyaları uygulayın.
Fayanslı ve fayanssız mutfaklar için 11 önemli ipucu
1: Resim, tasarımları değiştirme olanağına sahip
Mutfak harika bir aktivite yeridir ve sıcaklıktaki hızlı değişimler. Bu nedenle, bitişleri iyi durumda tutmak gerekir.
Mutfağınızın çehresini değiştirmenin en kolay yollarından biri olan boyalar, fayanslara göre daha ucuzdur ve zaman kazandırır.
Ha resimlerin yanında: Suyun veya yağın sıçramadığı duvarları boyarsanız boyaları uygulayabilirsiniz. Ancak yağın veya suyun sıçradığı mutfak eşiklerini boyamayı düşünüyorsanız, sürekli bakımını yapmalısınız.
Hangi resim seçilir?: Mutfak nemli bir mekandır, bazı problemlerle karşılaşmamak için neme dayanıklı bir boya sürmelisiniz. Öte yandan, yağ sıçramasını önlemek için, duvarları leke veya yangından korumak için cam koruyucu bulunan mutfaklar vardır.
Yağlı veya sulu boya: 2 çeşit boya vardır, yağlı veya sulu. Genel olarak, masif beton duvarları boyayacaksanız, sulu boya seçebilirsiniz, pratiktir ve çok fazla toksik koku içermez (ancak yine de boyarken maske kullanın).
Beyaz fayanslarınız varsa, fayansları yağlı boya ile kaplayabilirsiniz. Ama evet ya da yüksek miktarda zehirli koku içerdiği için sizi maske takmaya ve tüm pencereleri açarak ortamı havalandırmaya zorlarsam.
2: Fayansların önemi
Mutfakta fayans kullanmak neden önemlidir?
Karolar neme, ıslaklığa ve yüksek sıcaklıklara karşı olağanüstü dayanıklılık ile sürekli değişmeye gerek kalmadan dayanıklıdır.
Hatta temizlik ürünleri ile veya temizlik ürünleri olmadan her türlü lekeyi temizleme imkanına sahiptir.
Öte yandan basit bir temizlik ile bakteri veya mikropların birikmesini engellerler.
Sahip olduğu rahatsızlık, tablolara kıyasla yüksek bir maliyetle doğru bir şekilde kurabilmeleri için bir profesyonele gitmeniz gerektiğidir. Öte yandan, yapıştırılması ve yapıştırıcıların tamamen kurumasını beklemek için belirli süreler gerekir.
3: Neden ikisini de seçmiyorsunuz?
Maliyeti yüksek olduğu için mutfağınızın tüm duvarlarını fayans döşemenize gerek yok.
Örneğin, sürekli lekelenme eğiliminde oldukları denizlikler veya zeminlerde, yukarıdaki resimde gösterildiği gibi fayansları döşeyin ve diğer duvarları boyayın.
Bir mekanı dekore ettiğinizi unutmamak önemlidir. Seçtiğiniz boyalar veya fayanslar her şeyle eşleşmelidir.
4: Fayanslarla değiştirebileceğiniz diğer yüzeyler
Karoların sahip olduğu diğer bir dezavantaj ise kaplama zorluğudur. Genellikle bu malzeme döşendiğinde duvarlarda malzemenin orijinal ölçülerine uymayan küçük bir boşluk kalır ve bunların tam oturması için kesilmesi gerekir ki bu da çok zahmetlidir.
Tablolar dışında duvarları kaplamak için çok yönlü ve kolay malzemelerden biri de duvar kağıdıdır.
Avantajları: Karodan daha düşük maliyetli çeşitlerine göre iyi bir bakımla yaklaşık 15 yıl dayanıklılığı ile farklı özellikleri taklit eder.
Bunların temizlenmesi de pratiktir.
Rahatsızlık hakkında konuşmak, döşemeye kıyasla kurulumu daha az karmaşıktır ancak yine de profesyonellerin ellerini gerektirir. Öte yandan ısıya, darbelere ve çizilmelere karşı eskisi kadar dayanıklı değildir ki denizliklerde tercih yapacaksanız cam duvar koruyuculu bir mutfak gerekir.
5: Çini sevenler için
Fayansları tercih etmekten kendinizi alamıyorsanız, size bayılacağınız harika bir fikir vereceğim.
Yukarıdaki görseldeki gibi çarpıcı bordür tipi bir görünüme sahip pervazları seçmek, özellikle bej ve beyaz olmak üzere nötr renkli duvarlarla birleşerek bir mutfakta seçim yapmak için bir çekiciliktir.
Mutfağınızda kurulu eski fayanslarınız varsa, onları değiştirmenin zamanı geldi.
6: Dikkat çekin
Üst mutfakta da görüldüğü gibi sadece fırının bulunduğu eşikte ve diğer tarafta lavabo için başka bir malzeme ile mobilya ile kombinleyerek kullanabilirsiniz.
7: Trend olan renkleri kullanın
Sizlere daha önce de anlattığım gibi boya duvarlar çok yönlülüğü ile kendi tarzınızda sürekli değişme esnekliğine sahiptir. Trend olmak için yukarıdaki görseldeki gibi doğal, rahat ve sıcak bir mutfak yaratmak için toprak tonu veya kahverengi ile boyamayı seçerseniz ne dersiniz?
8: Bir renk seçmeden önce bilmeniz gereken ipuçları
Çoğu insan, sahip oldukları mevcut alanı düşünmeden mutfağı için renkleri seçme eğilimindedir ve bu, sıklıkla yapılan ciddi bir hatadır. Örneğin küçük bir mutfağınız varsa doygunluğu düşük açık renkler gibi ortamı genişleten bir ton seçmelisiniz.
9: Çimento veya mikro çimento
Fayansları boya kullanmadan değiştirebileceğiniz bir diğer kaplama, çok çekici bir endüstriyel tarzda zamansız bir atmosfer yaratan çimentodur.
10: Duvarların koruyucusu
Mutfaklarda bulunan cam koruyucu işlevseldir, pencere pervazınızın boyalı görüntüsünün bozulmasını engeller, temizlenmesi kolaydır.
11 Pürüzlü bir yüzey mi tercih etmek istiyorsunuz?
Şahsen mutfak duvarlarınızda kiremit, tuğla, taş ve 3D duvar kağıdı gibi pürüzlü ve sağlam kaplamalar ile değiştirmenizi önermiyorum.
Görünüşe göre çekici görünüyor, ancak sizi temin ederim ki temizlemesi size pahalıya mal olacak ve bir mutfak için daha az hijyenik olsa da pencere pervazlarında olmadığı sürece sorun yok.
BeyazYastik.Com olarak, Farklı alanları dekore etmek için renk kombinasyonları konusunda uzmanız, size fikirler ve daha iyi bilgiler sunuyoruz.