İç Mekan Düzenlemesi

İç mekan düzenlemesi Japandi (japandi = japonya + scandi) uyumlu bir İskandinav pratikliği ikilisidir ve Japon sadeliği… Tasarımla ilgili bu iki görüşün pek çok ortak noktası olduğu ortaya çıktı: makul rahatlık, minimalizm sevgisi, sakin renkler, doğal malzemeler. Gelin son sezonların en moda stillerinden birinin nelerden oluştuğuna ve pratikte nasıl uygulanacağına bir göz atalım.

İlginç bir japandi melezi, dengeli iç mekanlar yaratmaya yardımcı olur – rahat, konforlu, zihni temizlemeye yardımcı olur. Minimalizmi seven herkes için uygundur, ancak aynı zamanda evlerinde sıcak bir atmosferde kendinizi şımartmaya hazır değildir. Modern tasarımcılar, Kuzey Avrupa’nın tasarım bulgularını ve Yükselen Güneş Ülkesi’nin geleneklerini en başarılı şekilde birleştiriyor.

Fotoğrafta: tablolar Miniforms Colony Kahve… Çerçeve, Viyana samanından yapılmıştır. Çerçeve ceviz veya doğal külden yapılabilir. Tezgah doğal dişbudak, kara dişbudak, canaletto ceviz veya seramik olarak mevcuttur.

Japandi tarzının temel özellikleri nelerdir?

  • işlevselliğe vurgu;
  • basit şekiller ve çizgiler;
  • boş alan;
  • oranlar dengesi;
  • gizli depolama sistemleri;
  • sakin palet ve münzevi dekor;
  • görsel gürültü eksikliği.

Fotoğrafta: tablolar Miniformlar Bino laklı, bronz veya fırçalanmış gül rengi altın metal tabanlı çeşitli boyut ve şekillerde mevcuttur.

Nereden Scandi iç mekanlar doğal malzemeler için pratiklik ve sevgiyi ve Japoncadan – kısıtlama için bir özlem aldı. Japandi tasarımı, saf İskandinav tarzına kıyasla daha sıcak ve daha etkileyici bir atmosfer yaratmaya yardımcı olur. Farklı yapıdaki kültürlerin kesiştiği noktada ortaya çıkarak, modern iç tasarım için birçok ihtiyaca çözüm olmuştur.

Fotoğraf: Danimarka mobilya ve aksesuarları UMAGE.

Sadelik ve kullanışlılık, özellikle mobilya parçalarında belirgindir.… Çizgileri temiz tutarlar ve genellikle doğal ahşaptan yapılırlar.

Fotoğrafta: şifonyerler Sangiacomo… Tasarım, işlevden öncelikli değildir ve düşünceli öğelerle tamamlanan pratik, dağınık olmayan bir alan yaratmaya odaklanır.

Koyu ve açık renkli ahşap, Japon ve İskandinav geleneklerini birleştirir:

Düşük mobilya genellikle japandi ortamında bulunur… Kullanımı, mekanın karakteristik tonunu belirler ve yeni vurgulara izin verir. Oturma odasında ve futon tarzı yataklarda alçak bankları, koltukları ve sehpaları deneyin. Mobilyalarınızın etrafında bol miktarda açık alan bıraktığınızdan emin olun.

Fotoğrafta: çekmeceli dolap Gervasoni Tatlı 62 cevizden. Japonlar, insan ile yeryüzü arasındaki bağı izleyen alçak mobilyaları tercih ediyor.

Fotoğraf: sürgülü kapılı büfe Orman Geyma büfesakura ile duvar paneli Alex Turco.

Fotoğrafta: Danimarka’da yapılan modern tasarım mobilyalar ve gelenek… Rahat İskandinav estetiği, doğu etkisiyle bir denge kurar.

Japonların ve İskandinavların düzene olan sevgisi, eşyaların düzenli bir şekilde saklanmasını Japandi tarzı mobilyaların önemli özelliklerinden biri haline getirdi.… Düzenli bir mekanın talepleri sadece stilin karakteristik bir özelliği değil, aynı zamanda küçük bir odayı görsel olarak büyütmenin etkili bir yoludur. Hafif sürgülü kapılı modüler dolaplar en uygun çözümdür:

Fotoğrafta: gardırop Zanette Çerçeve kontrast ek ile. Geniş gardırop Zanette… Dolapların temiz görünümü etkileyici işlevselliği gizler.

Fotoğrafta: gardırop Zanette CICERO, Zanette OYUN cam veya ahşap uçlarla.

Fotoğrafta: Zanette… Gardırop modelleri için Zanette, çeşitli iç modüller sunmaktadır: dış giyim için raylar, gömlekler ve trikolar için raflar, çarşaflar için bölmeler ve aksesuarlar için özel çekmeceler.

Fotoğraf: “ Factory furniture Riva 1920 sadece özgün tasarımıyla değil çevreye duyarlılığıyla da dikkat çekiyor.

Fotoğrafta: ayakkabı dolabı Birex Uzay.

Karakteristik sipariş isteği, kumaş veya ahşap ve kutulardan yapılmış kapalı kapların yanı sıra küçük eşyalar ve hasır sepetler için stilize edilmiş düzenleyiciler tarafından da olumlu bir şekilde vurgulanmaktadır.

Zen mekanı süsleme sanatında, malzeme kadar dekoratif objeler tercih edilmez.… Minimalizmin ana ilkesi bu şekilde gerçekleşir: “ne kadar azsa o kadar iyi.” Tüm fazlalıklardan kurtulmak ve mümkün olduğunca fazla hava bırakmak önemlidir. Stil minimal olma eğiliminde olduğu için dekora kapılmamalısınız. Hem Japon hem de İskandinav iç tasarım fikirlerinde çok fazla dekoratif unsur yoktur, bu nedenle miktar değil, kalite, dayanıklılık ve stil konusunda ısrarcı olun.

Fotoğrafta: dekoratif vazolar Bosa Oops ve bardaklar Bosa Kong Ki… Tasarımdaki bu yön, karmaşık dekoratif tasarım sağlamaz.

Japon alanlarının renksel çözümü, eko-iç mekanlara benzer şekilde doğaldır… Japon yaşam tarzından gelen stil, zarif pastel renkleri miras alarak tasarımda büyük özgürlük sunar ve onu tipik İskandinav tarzından ayırır. Kuzeyli iç mekanlardan japandi, çeşitli tonlardaki odunsu dokulara aşık olur.

Fotoğrafta: tasarımcı duvar kağıdı Duvar ve Dekor… Avrasya’nın farklı bölgelerinden iki tarzın büyüleyici bir birlikteliği, uyum ve dinginlik vizyonumuzu değiştirdi.

Fotoğrafta: tasarımcı duvar kağıdı Duvar ve Dekor… Japon tarzı iç mekanlar, düz çizgileri ve yuvarlak şekilleri uyumlu bir şekilde birleştirir.

Japandi’ye haklı olarak karşı çıkılabilir boho tarzı renk ve desen bolluğu ile. Japonya stilinin çoğu açık gri, soluk pembe, mavi ve pastel yeşil tonlarını kullanır.

Ayrıca, stil olarak sakin nötr bir dokuya sahip boyalı veya sıvalı duvarlar, ahşaptan, doğal taştan veya mat porselen taştan yapılmış zeminler karakteristiktir. çift.

Japon iç tasarımında merkezi yer, özü ışık kusurunda güzelliği bulmak olan wabi-sabi felsefesi tarafından işgal edilmiştir.… Japonya iç mekanlarında dekorasyon, mobilya ve aksesuarlarda hafif kusurlar şeklinde kendini gösterir. Dikkatsiz uygulama, büyüleyici kusurları olan el yapımı yemeklerin etkisiyle düz olmayan duvarlar veya dokulu sıva olabilir.

Fotoğrafta: fabrikadan mobilya ürünleri Riva 1920… Bir kabartma yüzey, benzersiz bir desen, sanatsal bir ihmal duygusu – tüm bunlar tek ve benzersiz bir alan oluşturmamızı sağlar.

Sürdürülebilir ve sürdürülebilir malzemeler seçin… Japandi tarzının yükselişi, kısmen tek seferlik tüketime bir tepkidir. Hem Japon hem de İskandinav kültürlerinde ev eşyalarının kalitesine büyük önem verilmektedir. Ek olarak, Japonlar eski şeyleri yenileriyle değiştirmek için acele etmiyorlar. Geri yüklenen eşyaların kendi içlerinde tarihi sakladığına inanarak onları restore etmeye çalışıyorlar.

Fotoğrafta: ve gelenek… Nesneler ve Geleneklerde üretim, ayrılmaz bir şekilde sanatla ve işlevsellikle – biçimle bağlantılıdır.

Fotoğrafta: tasarımcı zemin lambaları Gervasoni Spin… Modeller ayrıca beyaz, gri, mavi ve siyah renklerde mevcuttur.

Fotoğrafta: lamba Umage Eos Mini kağıt ve kaz tüyünden yapılmıştır.

Japon iç mekanlarındaki ana paletin nötr olduğu göz önüne alındığında, bol miktarda gün ışığı ile karakterize edilirler. Pencereleri ağır ağır perdelerle kapatmayın, hafif, yarı saydam tekstiller veya Japon tarzı jaluziler seçin.

Fotoğrafta: Örn. t… Bu tür tesislerde doğaya olabildiğince yaklaşmak, mekanı saflık ve özgürlükle doldurmak mümkün hale gelir.

Japandi, mükemmel denge ve huzuru simgeliyor, bu nedenle özellikle yatak odasında organik görünüyor.

Fotoğrafta: doğal ahşaptan yapılmış tasarımcı eko-yatak Lago Yabani ahşap… Ultra şeffaf camdan yapılmış hafif, zarif bacaklar, çerçevenin anıtsallığıyla mükemmel bir tezat oluşturuyor.

Fotoğrafta: gardırop Sangiacomo Vela özlü bir tarzda. Mobilya eşyalarının kendileri burada iç aksan görevi görür.

Fotoğrafta: yatak Sangiacomo Atölyesi Hafıza efektli yüksek yumuşak yatak başı ile. Az daha çoktur ilkesine uygun olarak, japandi yatak odasında sadece temel unsurlar mevcuttur.

Moda tasarımcıları, gereksiz ayrıntılardan arınmış, kendini ifade etmeyi teşvik eden ve beden, ruh ve doğa arasındaki uyumu sağlayan benzersiz iç mekanlar tasarlamak için japandi tarzına yöneliyor. Sadece bir konut iç mekanında değil, aynı zamanda bir ofis, güzellik salonu veya otel odası dekorasyonunda da kullanmak oldukça mümkündür.

Japandi kesinlikle son yılların en ilginç trendlerinden biri. Sayısız tezahürü nedeniyle, mevcut ortama iyi uyum sağlar. Japandi’nin başarısı büyük olasılıkla iki kültürün en iyilerini – muhafazakar Japon ve rahat İskandinav – alan stilinden kaynaklanıyor. Açık felsefesinin uzun süre talep göreceğini varsayabiliriz. Laconicism’i, “her şey yerinde olduğunda” sevgiyi takdir edenler için ve uygun şekilde dinlenmeye ihtiyaç duyanlar için japandi, gerçek bir kurtuluş ve yeni bir güç kaynağı olacaktır.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu