Beyaz Renk Anlamı – Bilmediğin her şey
Beyaz en çok bilinen renklerden biridir, genellikle onu gördüğümüzde bulutların rengini ve bebeklerin saflığını hatırlarız. Ancak anlamı, muhtemelen bilmediğiniz çok sayıda meraktan oluşur.
Bu sayfada beyaz rengin anlamını ve temsil ettiği her şeyi öğreneceksiniz.
Neler Okuyacaksınız? →
Beyaz rengin anlamı nedir?
Beyaz renk her zaman masumiyet, saflık, iyi, manevi ve kadınsı ile ilişkilendirilmiştir. Ve tüm renklerin toplamı olduğu için bütünlüğü de sembolize eder.
Ama beyazın kendisinin neyi temsil ettiğini biliyor musunuz?
Beyaz renk yeniyi, başlangıçları, unutulmayı, temizliği, dirilişi ve gerçeği temsil eder.
Aynı zamanda iyi hijyen ve steriliteyi temsil eder.
Bazı kültürlerde ölümün rengini temsil eder, bu nedenle birçok kez yas rengi olarak kullanılmıştır.
Beyaz renk aynı zamanda mükemmelliği simgeler; Bu nedenle, örneğin papa gibi çok önemli görevlerde bulunanlar veya düğünler ve kraliçe taç giyme törenleri gibi ilgili kutlamalarda bu rengi giyerler.
Tahmin edebileceğiniz gibi beyazın karşısındaki renklerden biri siyahtır ki bu da tam tersini temsil eder.
Beyazı çok sık kullananlardan, kıyafetlerinde veya bu rengi favori yapanlardansanız, birçok uzmana göre özgürlüğün, eşitliğin, inceliğin aşığı olarak görüldüğünü ve her zaman barış lehine.
Artık genel anlamda beyaz rengin anlamını bildiğinize göre, size beyaz rengin diğer alanlarda ne anlama geldiğinden bahsedeceğim ve hemen başlayacağım:
Psikolojide beyaz rengin anlamı
Beyazın bir renk olup olmadığı konusunda bazı uzmanlar şüphe içindedir. Gökkuşağı referans alındığında, başlangıçta renksiz olan ışık yedi renge ayrılır: kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi. indigo ve menekşe. Sonra; ışık renkleri arasında beyaz görünmez; bir renk değildir.
Nesnelerdeki, nesnelerdeki ve malzemelerdeki renkler hakkında konuştuğumuzda, beyaz bir renktir, bu arada en çok tespit edilen ve daha fazla miktarda üretilenlerden biridir.
Sanatsal ressamların boya tüplerine baktığımızda en büyüğü beyaz olduğu için en çok kullanılanıdır.
Beyaz, dördüncü ana renk olarak kabul edilir, çünkü sarı renkleri, mavi ve kırmızıyı karıştırırsak elde edilemez.
Psikolojide rengin zıttı kahverengidir, tıpkı hiçbir şeyin aynı anda hem hafif hem de ağır olamayacağı gibi, aynı anda hem saf (beyaz) hem de kirli (kahverengi) olamayacağı gibi.
Ama aynı zamanda huzur, sükunet ve dinginlik sunar. Rahatsızlıklarını gidermek için bir yer bulmak için herkes için mükemmel kombinasyon.
Beyaz rengin temsili özellikleri
Saflık, başlangıç, mükemmellik, yas ve diriliş… Bu rengin sahip olduğu ilk özellikler bunlar.
İnsanı doğduğunda ilk besleyen süt, Hinduizm‘e göre beyazdır; dünya bir süt denizinden doğar.
En saf, en mükemmel beyaz ve ona bir şey eklerseniz mükemmelliğini azaltır. Kralların ve kraliçelerin büyük durumlarda bu rengi giymelerinin nedeni budur: açılış konuşmaları, yıllık konuşmalar veya herhangi bir önemli olay.
Yastaki beyaz renk, rengin yokluğu ile ilgili olduğu için verilir. Tıpkı ölümün hayatın yokluğu olması gibi. Asya’da beyaz yas, yasın geleneksel rengidir. Ve ölümün yeni bir hayata geçiş olduğunu ifade ettiği yerde dirilişin dini fikrini ifade eder.
Barış, Teslimiyet ve Kraliyet
Beyaz barışı temsil eder ve bir kurtuluş işaretidir; Savaşmaya devam etmek veya savaşta olmak istemediğiniz zaman teslim olduğunuzu ve barış istediğinizi simgeleyen beyaz bir bayrak çekilir.
Beyaz her zaman kraliyetin rengi ve mutlakiyetçi monarşi siyasi hareketlerinin rengi olmuştur.
Boş, Duyarsız ve Hafif
Bazı dillerde beyaz boşlukla eşdeğerdir, beyaz ses tiz olmayan bir sestir.
Birçok ülkede veya kültürde açık çek dediğimizde; Bu, önceden imzalanmış ancak üzerinde belirli bir tutar bulunmayan bir çek ve geceyi beyazlar içinde geçirelim dediğimizde; uykusuz bir gecedir.
Boşluğun tanımı, duygunun yokluğuyla da ilgilidir, bu nedenle gri olduğu kadar beyazdır; duyarsızlığın rengini temsil eder.
Ayrıca; boş olan ışıktır ve ışık berrak, dolayısıyla beyaz, en açık renkle ilişkilendirilir.
Temiz, Sterilize, Saf ve Masum
Daha önce de belirttiğim gibi beyaz, hijyenik kabul edilen her şeyi temsil eder.
Beyaz üzerinde herhangi bir kir veya leke kolayca fark edilir, bu nedenle herhangi bir şeyin ne kadar temiz olabileceğini ayırt edebiliriz, bu nedenle gıdaların işlendiği mesleklerde beyaz giysilerin kullanılması önerilir.
Aşçılar, fırıncılar, kasaplar beyaz giymeli; Ancak meyve satıcıları veya süpermarketler veya ambalajlı ürün satanlar çok kirlendikleri için renkli giysiler giyebilirler.
Doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılargenelde beyaz giyerler.
Gıda ve özel etiketler
Yiyeceklerde veya beyaz yiyeceklerde beyazdan bahsedildiğinde, arınma anlamına gelir, yani suni olarak rengi değişmiştir.
Doğal şeker kahverengidir ve ağartıldığında beyaz şekere dönüşür, pirincin doğal rengi kahverengidir ve soyulduğunda beyaz pirinç olur.
Bu ürünleri beyaza çevirerek göze daha çekici gelmesini sağlarsınız çünkü daha ince ve saf görünürler, ancak besinlerinin çoğu kaybolur.
Kanatlılardan bahsederken; Onlara beyaz et diyoruz, sadece açık rengi nedeniyle değil, aynı zamanda daha az yağ ve daha düşük kalori içeriği içerdiği için.
Beyaz ekmek, esmer ekmeğe göre daha az besin değeri ve daha az lezzet içerir.
Beyaz markalar, dağıtım zincirleri aynı şirket veya hatta başka markalar tarafından üretilen ürünleri satan jenerik markalardır.
Gelinin saflığını temsil eder.