Yatak odası etkili bir şekilde nasıl temizlenir

Bunlara bahar temizliği diyoruz, ancak yılda bir defadan fazla yapılması gerekse de, özellikle yatak odasında. Aslında, akarlar ve bakteriler en çok pusuda olan bu odadadır.

Yatak odası etkili bir şekilde nasıl temizlenir

Yatak odası nasıl derinlemesine temizlenir, sağlıklı ve bakterisiz bir ortam haline getirilir?

Yatak odası nasıl iyice temizlenir

Yatak odası, evin en mahrem yeri ve bu nedenle, şiltede ve battaniyelerin içinde gizlenen mikroplara en çok maruz kaldığımız odadır.

Özellikle alerji hastaları için, temiz ve sterilize edilmesi çok önemlidir, ancak uzun vadede akarlar ve bakteriler, alerjisi olmayanlar için bile zararlı olabilir.

Yılda iki veya üç kez yatak odası iyice temizlenmelidir. İyi organize olursak ve nereden başlayacağımızı bilirsek, yatak odasını etkili bir şekilde temizleyin çok uzun sürmeyecek.

kamera kompleta yay 2

Komple Oda Promosyonları


1. Çarşaflar

Odada en sık yıkanacak eşyalar çarşaflardır. Bunları haftada bir veya on günde bir, 60 ° C’de yıkayarak çamaşır makinesine koymak iyi bir fikirdir. Bu sıcaklık, daha düşük sıcaklıklarda hayatta kalabilen akarları yok etmeye yarar.

Yorgan, vücudumuzla doğrudan temas halinde olmadığı için daha seyrek yıkanmalıdır, ancak ara sıra havaya atmak iyidir. Aynı şey yastıklar için de geçerli.

2. Şilte

Yatak odasını iyice temizlediğimizde yapılacak en önemli şeylerden biri yatağı havalandırmaktır. Bu şekilde bakterilerin ana müttefiki olan nem oluşumunu engelleriz.

Şilte hava almak için terasta iken, tozunu almak için halı çırpıcı ile dövme fırsatı yakalıyoruz.

3. Perdeler

Perdelerin yıkanması işin en sıkıcı kısmı ancak perdelerde çok fazla toz biriktiği için kaçınılamayacak bir iştir.

Öncelikle çıkarmanız gerekiyor, daha sonra zarar vermemek için çamaşır makinesinde düşük sıcaklıkta ve deterjanla aşılmadan yıkanmalıdır.

Ayrıca daha az zorlukla ütüleyebilmeniz için tüm uzunlukları boyunca asabilecek şekilde tasarlanmış bir kurutma rafınız olmalıdır.

4. Yatak

Çarşaflar ve şilte çıkarıldıktan sonra yatak yapısının derinlemesine temizliğine geçiyoruz. Tahta veya demir yatak ise tozun alınması için her köşesinden mikrofiber bezin silinmesi yeterlidir.

Maksimum hijyen için bezi tek seferde nemlendirebilirsiniz. su ve sirke çözeltisi, son derece sterilize edici özelliklere sahiptir.

Yatak suni deri veya suni deri ise cildi temizlemek için ise hassas bir ürün kullanabilirsiniz.

Ciltteki lekeleri ve inatçı kirleri çıkarmak için etkili bir çare, temizleyici, makyajı yüzden çıkarmak için kullanılanla aynı.

5. Başucu masaları ve şifonyer

Yılda birkaç kez giysilerimizi sakladığımız çekmeceleri ve bölmeleri temizlemek iyidir. Aslında içeride toz ve mikroplar birikir.

Yeni sezonun kıyafetlerine yer açmak için çekmeceler zaten boşaldıkça, bunu yapmak için iyi bir zaman gardıropu değiştirmek olabilir. Bu şekilde bir taşla iki kuş vurursunuz.

Komodinleri temizlemek için dolabın dışını ve çekmecelerin içini su ve bulaşık deterjanı ile nemlendirilmiş mikrofiber bir bezle silin, hemen kurumaya özen gösterin ve emilmesi için bir dakika açık bırakın. Giysilerinizi kaldırmadan önce havanın tamamını nemlendirin.

6. Gardırop

Aynı şey gardırop için de geçerli. Yılda birkaç kez daha hijyenik bir yer olması için içini temizlemek iyidir.

Öncelikle tüm giysiler çıkarılmalıdır. İçini temizlemek için, yüzeyi normal mikrofiber bez ve sanitasyon spreyi ile silebilirsiniz, bu daha sonra iyice durulanmalıdır.

İçerideki tüm nem kuruyana kadar kapıları açık bırakın.

7. Avize

Yatak odasını iyice temizlediğimizde, önce üstte olanı temizlemeliyiz. Örneğin gardırobun üstü ve avize. İkincisi periyodik olarak iyice tozlanmalıdır, çünkü yüzeyinde çok fazla toz pusuda.

8. Depolu yatağın şifonyeri

Yatağımızın bir kabı varsa, periyodik olarak içindeki her şey çıkarılmalı ve sanitasyon spreyi ile iyice temizlenmelidir.

Ayrıca kabın tabanı, elektrikli süpürgeyi yatağın altından geçirmek için çıkarılabilen iki kapıya bölünmüştür.

9. Zemin

Yatak odası, en sık çıplak ayakla yürüdüğümüz (ve daha sonra bakterileri çarşafların altına taşıdığımız) odadır. Bu nedenle zeminin her zaman temiz ve sanite edilmiş olması çok önemlidir. İdeal olan, her üç günde bir paspaslamaktır.

Ahşap çift kişilik yatak


Tozlu bir oda nasıl temizlenir

Toz, özellikle akar alerjiniz varsa ve küçük çocukların varlığında, evdeki 1 numaralı düşmandır.

Tozla dolu bir odayı temizlemek için en yüksek noktalardan başlamak gerekir çünkü toz aşağıya düşer ve ters yönde temizlik yaparak daha önce geçtiğiniz yeri tekrar temizlemek zorunda kalırsınız.

Etkili bir şekilde tozu gidermek için bir toz tutucu bez ünlü Swiffer gibi.

En iyi sonuç için bir mikrofiber bezi kaynatın birkaç dakika suda, bu şekilde bez, tozu yakalamanın yanı sıra yüzeyi dezenfekte eder. Bir solüsyonu püskürterek aynı sonucu alırsınız. su ve sirke.

En dar ve erişilemeyen köşelere ulaşmak için bir fırça veya diş fırçasından yardım alabilirsiniz.

Toz alırken çok kullanışlı bir diğer araç da kanvas eldivenler şamdanlar, lambalar, cam veya porselen süs eşyaları gibi kırılgan ve hassas nesnelerdeki tozu temizlemek için idealdir. Kanvas eldivenler yüksek elektrostatik kuvvete sahip oldukları için yüzeyi bezle silin.

Tüm yüzeyleri temizledikten sonra süpürme zamanı.

Yatak odasını iyice temizlemek için uyguladığınız yöntem nedir? Ve bu işi ne sıklıkla yaparsınız? Yorumlara yazın.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu