Tasarım trendleri: yumuşak minimalizm

Japonya, minimalizmin doğduğu yer olarak kabul edilir: Bu ülkenin felsefesi, bir kişinin etrafındaki dünyayla uyum içinde yaşamaya, minimum sayıda şeyi kullanmaya ve gereksiz şeylerden kurtulmaya çalışması gerektiği gerçeğine dayanmaktadır.

Doğuda, evdeki atmosferin doğrudan düşüncelerin sırasına bağlı olduğuna inanıyorlar: gereksiz her şeyden arınmış konut, uyum ve rahatlık veriyor. Bu aynı zamanda felsefeye de uyuyor. çift, blogumuzda daha önce bahsettiğimiz.

Fotoğraf: “ factory furniture ” Zanotta

Yumuşak minimalizm – eko-stilin öncülü, çağdaş, Japon ve İskandinav tarzlarının bir kardeşi. “Yumuşak minimalizm”, çeşitli yüzeyler, yüksek maliyet ve elitizm ile ayırt edilir. İşlevsel olarak yeni ve teknolojiye yöneliktir, ancak klasik ifade yöntemlerini tercih eder.

Yumuşak minimalizm, “Tasarımda münzevi ve çekiciliği birleştirirseniz ne olur?” Sorusuna yanıt verir.

Fotoğrafta: zarif mobilya parçaları Frag

Fotoğrafta: geniş bir gardırop Zanette Çerçeve

Yumuşak minimalizm: çok fazla ışık ve birkaç şey

Birçok özelliği var klasik minimalizm: mobilya ve aksesuarlarla dolu olmayan alan; zıtlıklarla oynamak; yarı tonlar dahil açık renk paleti; kompozisyonun doğruluğu; mekanın işlevsel alanlara bölünmesi; çok seviyeli aydınlatma; geometrik şekiller ve düz çizgiler.

Fotoğraf: “ wooden bed ” Dale

Yumuşak minimalizmin ortaya çıkışı, insanların kendilerini “gereksiz” hissettikleri “steril ve soğuk” iç mekanlarda yaşamalarının zor olmasıyla açıklanabilir. Katı minimalizm güzeldir, ancak gerçek hayata her zaman uygun değildir. Bu nedenle minimalizm dönüşmeye, daha yumuşak, daha hoş ve rahat olmaya başladı.

Fotoğraf: Belçika markasından el yapımı halı Sınırlı sayıda

Yumuşak minimalizm, iki stilin birleşiminde dengeler – minimalizm ve art deco… İlkinden ideal biçim ve işlevsellik felsefesini, ikincisinden – doğal taş, egzotik ahşaplar, değerli metaller ve teknolojik taklitleri, sıra dışı tekstiller, deri gibi çeşitli malzemelerin güzelliği ve zenginliği vizyonunu aldı.

Fotoğrafta: modern mobilyalar MD Evi

Fotoğrafta: nesneli iç mekan Miniformlar

İç mekanı yumuşak minimalizm tarzında dekore ederken, daha sıcak renkler, zengin dokular, zengin vurgular kullanabilirsiniz. Renk şemasının temeli, kural olarak beyaz ve çeşitli sıcak ton kombinasyonlarıdır: kahverengi, kum, altın, bakır … Örneğin, ahşap, doğal taş, porselen, yün ve keten kullanarak çeşitli dekorlar.

Bu iç tasarım aynı zamanda stilin “parlaklığını ve ihtişamını” vurgulayan “ihtişamlı minimalist iç mekan” olarak da adlandırılır.

Fotoğrafta: bir İtalyan fabrikasından modern mobilyalar ve iç mekanlar Casamilano

Böyle bir iç mekanı imar etmenin başlangıç ​​noktası bir kişidir. Yumuşak minimalizmde, dekorasyonda süslü çizgiler yoktur, hareket yörüngeleri ve mesafeler doğru bir şekilde hesaplanır, ergonomi ayrıntılı olarak düşünülür.

Fotoğrafta: yatak Cattelan Italia Logan alçak, ayarlanabilir sırtlı.

Fotoğrafta: modüler kanepe Kuğu

Yumuşak minimalizmde rahatlık ve duygusallık, doğal malzemeler, basit şekiller ve sıra dışı dokular yardımıyla elde edilir.

Umay Karay

Umay Karay, iç mekan tasarımı ve dekorasyon alanındaki yetenekleriyle öne çıkan bir blog yazarıdır. İç mekanların estetiğini ve fonksiyonelliğini bir araya getirme konusundaki tutkusu, onu dekorasyonseverler için ilham kaynağı haline getiriyor. Kendisi, başarılı bir tasarım okulundan mezun olduktan sonra sektörde deneyim kazandı ve bu deneyimini "BeyazYastik.Com - Dekorasyon Fikirleri" adlı blogunda paylaşmaya başladı. Blogu, iç mekan tasarımı konusundaki temel prensiplerden renk ve stil seçimine, DIY projelerden son trendlere kadar geniş bir yelpazede içerik sunuyor. Umay, okuyucularına mekanlarını güzelleştirmeleri ve kişiselleştirmeleri için pratik öneriler sunarken, binlerce takipçisiyle etkileşimde bulunmayı da unutmuyor. Onun blogu, dekorasyonseverler için vazgeçilmez bir kaynak haline gelmiştir.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu