Soğuk Renkler Tüm Kullanımları ve Anlamları
Soğuk renklere ne diyoruz? Bir ara onları duymuş olmalısın ama gerçekten ne olduklarından veya ne olduklarından emin misin? Renk sizi şaşırtsa da, duyumlar üretebilir ve ruh halimizi değiştirebilir.
Seçtiğiniz renk türüne bağlı olarak, sıcaklık ve neşe ya da soğuk ve sakin duygular yaşayabilirsiniz ve ikincisi bugün bahsedeceğim konu olacak.
O yüzden oradan kıpırdama! Bugün soğuk renklerle ilgili her şeyden bahsetmek istiyorum.
Neler Okuyacaksınız? →
Soğuk renkler nelerdir
Soğuk renklerin tanımı, subjektif termal hissi olan tonları ifade eder. Soğuk hissi nedeniyle, sıcak renklerin doğal karşıtları ile yapılırlar.
Soğuk tonlar denizde, kışta veya ortamın serin veya soğuk olduğu doğada başka yerlerde bulunabilir.
Hem soğuk hem de sıcak renklerin bizde ürettikleri termal duyumlarla ilgili kendi anlamları vardır, bundan sonra bunu açıklayacağım.
Soğuk renkler ve anlamları
Soğuk renk paleti, anlamları ile bilinir, genel olarak bu tonlar aşağıdakilerle ilgilidir:
- Huzur.
- Sakin.
- pasiflik.
- duygusallık.
- Soğuk.
- uzaklık.
- Dikkat.
Dekorasyonda bu renkler ferahlık etkisi yaratmak için yaygın olarak kullanılır, bir odayı olduğundan daha büyük gösterebilir.
Sağlığımızda parasempatik sinir sisteminin uyarılmasını etkileyebilirler. Sizi gergin veya uyanık hissettiren ve yavaşça gevşeyip sakinleşebilen vücudun işlevlerini engellemek veya yavaşlatmakla ilgilidir.
Aşağıdaki gibi semptomları sakinleştirmeyi başarırlar:
- Sindirimi uyarır.
- Kalp atış hızını yavaşlatır.
- Sakinleştirici etkileri vardır.
- Ağrıyı azaltır.
- Stresi azaltır.
- Uykusuzluğu giderir.
Hayatınız boyunca bulabileceğiniz çeşitli soğuk renkler vardır, ancak her şey içinde tanımlanmıştır. O zaman sana bu konuyu açıklayacağım.
Soğuk renkler nelerdir
Soğuk, sıcak ve nötr renkler olsun, hepsini tanımlamak kolaydır. İlk durumda, kompozisyonlarında mavinin bulunduğu tüm tonlardır.
Soğuk olarak tanımlanması en kolay olanlar:
Ancak yeşil ve macenta gibi, menzillerine ve yoğunluğuna bağlı olarak bir gruba veya diğerine ait olabilen bazı istisnalar vardır.
Şimdi bu renk paletinin özellikle nerelerde uygulandığını merak edeceksiniz çünkü bundan sonra soğuk renk yelpazesinin pazarlama ve reklamcılıkta kullanımını anlatacağım.
Pazarlamada soğuk renkler konsepti
Çünkü soğuk renk skalası ana tabanı mavi olarak, ürettikleri duyumlar ve duygular sakinlik, dinginlik ve güvenle bağlantılıdır.
Kombinasyonlarla nasıl oynadığınıza bağlı olarak, belirli bir müşteri grubunu markanıza veya ürününüze çekebilirsiniz. Örneğin, bir ticari şirketin hizmetlerini tanıtmak istiyorsanız, güven oluşturmak için mavinin tonlarıyla oynayabilirsiniz.
Masmavi mavisi, hastaları sakinleştirmenin yanı sıra iyileşme süreçlerinde onlara yardımcı olmak için hastanelerde çok yaygındır. Siyahın tonlarıyla birleştirirseniz, daha pahalı ürünleri tanıtmak için zarafet ve ayrıcalık etkisi elde edersiniz.
Yeşil, bir yardım veya sağlık kampanyasını canlandırmaya veya iyi bir çevreyi teşvik etmeye yardımcı olabilir.
Dekorasyonda soğuk renkler
Renklerin dekorasyondaki kullanımlarından bahsetmeden olmaz, soğuk renkler evinizin odalarında ferah alanlar yaratmak için birebirdir.
Ancak dikkatli olmanız gerektiğini bilmelisiniz, çünkü fazla bu renkler yorgunluğa, depresyona ve çalışma isteğinde azalmaya neden olabilir. Daha iyi kontrastlar oluşturmak için bunları nötr veya sıcak renklerle birleştirerek nasıl dengeleyeceğinizi bilmek en iyisidir.
Daha iyi tazelik hissi yaratmaya yardımcı olduklarından, özellikle sıcak olan zamanlarda veya bölgelerde soğuk renklerin kullanılması tavsiye edilir.
Sanatta soğuk renkler
Soğuk renklerin anlamı bakış açısına göre değişir Her birinde, genellikle sanatta çalışanların çoğunluğu, sakin, hüzünlü ve melankolik bir atmosferi temsil etmek için koyu soğuk renk paletini uygular.
Diğerleri, daha neşeli veya daha iyi ruhlu işler yaratmak için hafif soğuk renkler kullanırken, belki de bir nostalji tonuyla.
Umarım tüm bunları beğenmişsinizdir!
En sevdiğiniz renkler hakkında daha fazla bilgi için bizi ziyaret etmeyi unutmayın ve ne düşündüğünüzü söyleyerek bize bir yorum bırakmayı unutmayın.