Sabah yaptığımız, sağlığımızı bozabilecek 7 hata

Sabahları günaydın rutinini mahvedebileceklerini fark etmeden bazı hatalar yapabiliriz ve günün arka arkaya saatlerinde, bundan nasıl kaçınacağınızı öğrenmek istiyorsanız, makalemizi okumaya devam edin.

Sabah yaptığımız, sağlığımızı bozabilecek 7 hata

Günün geri kalanının nasıl geçeceğini belirleyebileceği için uyanmak çok önemlidir.. Her zaman iyi bir ruh hali içinde uyanmayacağız ve belki gözlerini açar açmaz sana eziyet eden bir şey vardır, ancak biz Bu olumsuz düşüncelerden kaçının ve mümkün olan en iyi rutinle başlayın.

Dediğimiz gibi, her günün ilk uyanışı büyük ölçüde günümüzün geri kalanının nasıl geçeceğini belirler. Sabahları eşlik ettiğimiz tüm aktiviteler çok belirleyicidir sağlıklı hedeflere ulaşıp ulaşmadığımızı bilmek.

Bu yazıda size ne olduğunu söylemek istiyoruz 7 hata en yaygın olanı, insanların uyandıklarında ve güne başladıklarında yaptıklarıdır, çünkü rutini çok mahvedebilir ve kişi için zararlı hale getirebilirler.

Sabahları kaçınmanız gereken hatalar bunlar

Sabahlar bizim için zor olabilir ve çok zor olabilir. Çoğu insan tam zamanında kalkar, tüm dakikaları meşgul ve yeni uyandıklarında biraz stres yaşayabilirler.

Gün içinde yapılacak faaliyetlere bağlı olarak işe gitmek, hasta bir aile üyesine yardım etmek veya sınıfa gitmek, Günün ilk saatlerinin bir pozitivizm veya karamsarlık seviyesine işaret edebileceğini bilmek önemlidir. bu bizim tutumumuzu etkileyebilir. Her şey bu hatalardan kaçınmaya bağlı olacak.

Alarmı geciktirme

Bu çok yaygın bir alışkanlık ve birçok insan bunu yapıyor. Alarm çaldığında ve kalkmamız gerektiğinde yatakta biraz daha zamana ihtiyacımız var, ancak bu vücudumuz için çok zararlı bir eylemdir.çünkü saati 5 dakika bile geriye çevirmek bizi çok rahatlatır ve gerçekten uykuya dalmamıza neden olur.

Uyan ve yatakta kal

Gittikçe yaygınlaşan bir başka alışkanlık da, uyandığımızda yatakta kalmamızdır. Yapmamız gereken şey, uyandığımızda ve gözlerimizi açtığımızda hemen kalkmamız gerektiğidir.

Yatakta sallanıp dönersek, cep telefonunu, bilgisayarı kaparsak veya televizyonu açarsak, güne başlamanın en iyi yolu bu değildir. Esnemek, bacaklarınızı esnetmek ve güne iyi bir kahvaltı ile başlamak için dışarı çıkmanız önemlidir.

Erken uyumak önemlidir.

Olumsuz düşüncelere ve ruh hallerine sahip olmak

Uykusuzluk, stres, yorgunluk, depresyon veya anksiyete duygularıyla yakından ilişkilendirilebilir. İyi uyuyamadığımızda, uyandığımızda kendimize karşı zararlı ve olumsuz düşüncelerimiz olabilir.. İşinizden hoşlanmamanız veya öğretmenin hayatınızı imkansız hale getirmesi veya belki de sınavınız olması mümkündür. ve yeterince çalışmadınız, tüm bu düşüncelerin günümüzde büyük etkisi olacak.

Öte yandan, uyanışınızı başka bir ezgiyle, daha iyimser, olumlu ve neşeli bir şekilde karşılarsanız, yapmaktan hoşlanmadığınız bir şey olsa bile, biraz çaba gerektirse de daha iyi bir gün geçirirsiniz.

Acele

Sabah çok acele ederseniz, acele etmek iyi değildir çünkü acele etmek asla iyi değildir. Endişeli, çaresiz olmak, felaket sonuçlara yol açabilir. Dikkatli olmazsak, örneğin bir bardak atmak, kendimizi kahve yapmak veya cep telefonumuzu tuvalete düşürmek gibi bir kaza ve kötü bir aksilik yaşayabiliriz.

Ara sıra, Uyandığınızda biraz endişe hissedebilir ve geç olduğunu düşünebilir ve işleri çok çabuk yapabilirsiniz. Bu rutini bu kadar aceleyle yaparsanız başaracağınız şey işinize bitkin ve yorgun gelmektir.

Kahvaltı yapmamak

Kahvaltı yapmazsanız ve bunu rutin olarak alırsanız, ciddi bir hata yapmış olursunuz.Hem anneler hem de araştırmalar her zaman söylediği için kahvaltı yapmalısınız.

Kahvaltı, günün geri kalanında yüzleşmek için ihtiyacınız olan enerjiyi verir, bir gecelik oruçtan sonraki ilk öğündür, dolayısıyla kahvaltı olarak adlandırılır. Hak ettiğiniz kahvaltınızı yapabilmeniz için zamanı düzenlemelisiniz.

Çoğu insan uyanır uyanmaz acıkmaz, bu yüzden her zaman sabah biraz vakit ayırmanızı, hazırlanmaya, duş almaya ve acele etmeden kahvaltı yapmaya zaman ayırmanızı öneririz.

Erteleme semineri

Erteleme, her şeyi sonraya bırakma, her zaman belirli bir anda yapmamız gereken görevleri sonraya erteleme uygulaması veya alışkanlığıdır. Bu birçok kişi tarafından yapılır, çok fazla. Çok yaygın bir alışkanlıktır ve insanın özelliği olduğunu söyleyebiliriz.

Öğrenmemiz gereken şey, gerekli görevleri vazgeçilmez olanlardan ayırt etmektir. Örneğin sevdiklerimizle telefonda konuşmak önemli ama bu aramalar örneğin kahvaltı etmeyi bırakmamalı.

Erteleme sorunu sadece sabah ortaya çıkmaz, bu bir önceki güne taşınabilir, Örneğin, ertesi gün giyeceğiniz kıyafetleri ütülemek istediniz ve şimdi hazır değilsiniz. Öte yandan, geç kalkıp sabah yapmak isterseniz, zaman yetersizliğinden bu imkansız olacaktır.

Çok uzun veya karmaşık bir rutine sahip olmak

Sabah rutini çok fazla uzatılmamalı, güne çok aceleyle başlayacağımız ve bitkin olacağımız için, sorumluluklarımızı sağlıklı ve sakin olabilmek için güne bölmemiz gerekiyor.

Kız neşeli uyanmak.

Bu hatalardan kaçının

Bu hatalardan kaçınmak istiyorsanız, problemsiz bir şekilde geliştirebilmeniz için size bazı küçük ipuçları bırakıyoruz.

  • Sabah bir rutin planlayın ve bunu atlamayın.
  • Gününüzün daha planlı olması için bir gece önceden bir şeyler hazırlamalısınız.
  • Erken yatın ve geceyi geçirmemeye çalışın.
  • Daha erken kalkın, belki de daha fazla sahip olduğunuz 15 dakika, kahvaltı yapmak veya odadan organize bir şekilde çıkmak için mükemmeldir.
  • Olumlu düşünün, olumsuz düşünceler değil.

Uyandığımızda iyi bir rutine sahip olmak önemlidir, çünkü sahip olduğumuz günü belirleyecektir. Umarız bu hataları hesaba katarsınız ve yapmamaya çalışırsınız.

Sabah yaptığımız, sağlığımızı bozabilecek 7 hata konusu ilk beyazyastik.com üzerinde yayınlandı.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu