Profesyonel Ev Boyama Önerileri

ev nasil boyanir Profesyonel Ev Boyama Önerileri

Ev boyaması çok meşekkatli bir iştir, helede içinde eşya olan, hali hazırda oturulan bir evin boyaması ise ölümdür. Ev eşyaları, parkeler, kapılar zaten zor olan işi iyice zorlaştırır. Bu ağır ve meşekkatli işin maddi boyutu ise ayrı bir yüktür. Ancak kendi evinizi kendiniz boyamayı düşünürseniz, en azından usta maliyetinden kurtularak, işin maddi yükünü yüzde elli oranında azaltabilirsiniz…   Eğer evinizi boyatmayı düşünüyorsanız ve yüzde elli gibi az bir maliyet size çekici geldiyse, tulumlarınızı giyin ve BeyazYastik.Com‘un sizlere sunduğu tavsiyeleri göz önünde bulundurarak bir profosyonel edası ile duvarlarınıza fırçalarınızı sürmeye başlayın…

Boya uygulamasında daima aynı cinste boya kullanılır. Aksi halde astar kullanmak gerekir.
Boya kullanılmadan önce iyice karıştırılmalıdır. Boya üzerinde aşırı kabuk varsa ya da sert dip çökmesi yaptıysa boya kullanılmamalıdır.
Ürün kullanılmadığında boya kutusunun ağzı sıkıca kapatılmalıdır.
Boya ambalajında belirtilen, uygulama talimatlarına mutlaka uyulmalıdır.
Yağlı, kirli, kabarmış yüzeylere boya sürülmemeli, önceden iyice temizlenmelidir.
Parlak yüzeylere boya sürülmemelidir. Önce zımpara yapılmalı, matlaştırılmalı ve yüzeydeki toz alınmalıdır.
Boya aşırı inceltilmemeli, üretici firmaların önerilerine uyularak uygulanmalıdır.
Kalın ve tek kat yerine, ince ve 2 kat boya uygulanmalıdır.
Yeni yapılmış çimento sıvalı veya brüt beton yüzeylerde ilk defa yapılacak boya uygulaması en erken 3-4 hafta sonra yapılmalıdır.
Boyalar çok sıcak ve soğuk ortamlarda uygulanmamalıdır.
İç ve dış mekanlarda kullanılacak renk mekana uygun olmalıdır. (Işık, mobilya rengi, alt boyanın koyu renk olması, dış cephe için çevre renkleri)
Boyaya toz veya sıvı herhangi bir katkı ilavesi yapılmamalıdır. (Örn. beyaz tutgal, aşırı renk tüpü)
Sıcak yüzeylere boya sürülmemelidir.
Boya kullanıldıktan sonra kutu içinde fazla boşluk kaldıysa, sentetik boya ve astarlar üzerine az miktarda tiner ekleyip (1mm) kutunun ağzı sıkıca kapatılarak saklanır. Özellikle sentetik boyaları uzun süre saklayabilmek ve korumak için daha küçük bir kutuya aktarılmalıdır.
Çok soğuk ve çok soğuk havalarda boya uygulaması yapılmamalıdır. (Örn. dış cephe boyaları, dış cephe vernikleri, dış cephede kullanılacak sentetik, selülozik veya akrilik boyalar.)
+5 derecenin üzerinde ve kuru yüzeylere uygulama yapılmalıdır.
Boyanın iyi bir performans gösterebilmesi için, yüzeyde belli bir mikron kalınlığında tabaka olması gerekir. (Tabanca uygulamalarında bu tabaka ince olur.)
Boya uygulamalarında katlar arası kuruma sürelerine mutlaka uyulması gerekir. (Kapatıcılığını, rengini, dayanıklılığını etkiler.)
Boya uygulamasında, iyi sonuç elde edebilmek için, boya tipine göre uygun fırça-rulo veya tabanca seçimi yapılmalıdır.
Metrajına göre boya alımı yapılmalı, yüzey ve alttaki renk düşünülerek boyanacak alanın metrekaresi hesaplanarak boya alınmalıdır.

 

Bunlara'da bakmalısın!

Başa dön tuşu