Modern Koridorlar Nasıl Dekore Edilir – [15 Fikir]

Koridor dekore edilsin mi? Evet, okuduğunuz gibi, ne kadar sirkülasyon alanı olursa olsun, onlar da evimizin bir parçası ve dekore edilmesi gerekiyor. Çok yoğun alanlardır, ancak ev dekorasyonunu planlarken çok göz ardı edilirler.

Kolayca düzeltebilir ve koridorları evinizin dekoruna dahil edebilirsiniz. Bu yazıda size koridorunuzu dekore etmek ve ondan en iyi şekilde yararlanmak, onu güzel, işlevsel bir alana veya aynı anda her ikisine birden dönüştürmek için harika fikirler göstereceğiz.

Her koridorun dekorasyon türü ve kullanımı, uzunluğuna, diğer ortamlarla olan ilişkisine ve dekorasyon türünü ve aynı zamanda işlevselliğini tanımlayan daha kamusal veya özel bir alan olup olmadığına bağlı olacaktır. Sıkıcı bir koridoru durdurmak için aşağıdaki harika fikirlere göz atın.

Koridorunuzu dışarıya açın

1-Koridorunuzu-dışarıya-açın

Doğal ışığın içeri girmesine izin veren pencereler ekleyerek koridorunuzda yürümeyi çok keyifli bir deneyime dönüştürün ve aynı zamanda dışarının görüşlerini de bütünleştirebilirsiniz. İmkanınız varsa, koridorunuza özgün bir tasarım vermek iyi bir fikirdir.

Halka açık bir koridor ise, yani mutfak, yemek odası, oturma odası ve diğerleri gibi alanları birbirine bağlar; büyük pencereleri tercih edebilirsiniz. Ancak, örneğin yatak odaları ve banyoları birbirine bağlayan daha özel bir yer ise, tüm koridoru görmenize izin vermeyen ve mahremiyet sağlayan cam yarıkları tercih edebilirsiniz.

Veya diğer ortamlarla iletişim kurun

2-O-commun ° diğer ortamlarla ısı

Sıkıcı bir koridoru evinizin geri kalanına bağlı bir alana dönüştürmenin iyi bir yolu. Bu kaynak, görsel akıcılık kazandığınız ve evinizin daha büyük görünmesini sağladığınız için küçük alanlar için harikadır. Koridorunuzu başka bir alanla iletişim kurarken sahip olduğunuz farklı seçenekleri görmek için ortamları ayırmak için bu fikirlere bakabilirsiniz.

Süslemek için aydınlatmayı kullanın

3-Süslemek için aydınlatmayı kullanın

Işık her alanda çok önemlidir ve koridorlarda benzersiz bir atmosfer yaratmak için bunu kendi yararınıza kullanabilirsiniz. Bu alanlarda tek amaç, ışığın işlevsel bir hedefi yerine getirdiği diğer ortamlara göre ışığın daha özgürce oynatılabilmesi için dolaşmaktır.

Modern ve şık bir koridor elde etmek için, koridorun tüm yolunu çevreleyen ve tüm konuklarınızın dikkatini çekecek şekilde evde bir vurgu işlevi gören bir dizi tasarım lambası kurmayı seçebilirsiniz.

LED ışıklarla aydınlatın

4-LED ışıklarla aydınlatın

Öte yandan, çok fütüristik bir koridor elde etmek için, mekanın duvarlarına ve tavanına LED şeritleri yerleştirmeyi tercih edebilirsiniz. LED şeritleri esneklikleri, ekolojileri ve çeşitliliği ile karakterizedir, çünkü onları birçok renkte de alabilir ve salonunuza çok orijinal bir stil verebilirsiniz.

Bu tür aydınlatmayı koridorlara entegre etme seçeneklerinden biri, örnekte olduğu gibi duvarları ve tavanı alan geometrik şekillerdir, ancak bunları süpürgelikler boyunca veya zikzak şeklinde yerleştirmeyi de seçebilirsiniz, bu tip aydınlatma birçok olasılık sunar.

Uzun bir halı döşeyin

5-yer-uzatılmış-halı

Koridorunuzu aşırı yüklemeden dekore etmek istiyorsanız, daha güzel görünmesini sağlayacak bir halı koymayı tercih edebilirsiniz. Trafiğin yoğun olduğu bir alan olduğundan, salonunuzun her zaman kusursuz olması için halının iyi dayanacağını ve yıkanabilir olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. İyi bir seçenek, çok dayanıklı ve güzel olan vinil halıları tercih etmektir.

Bir kilimle sadece koridoru süslemekle kalmıyoruz, aynı zamanda içinde dolaşımı çok daha keyifli hale getiriyoruz, özellikle çıplak ayaklıysanız ve yumuşak bir halınız varsa!

Koridorunuzu beyazla gizleyin

6-beyazla-salonunuzu-gizleyin

Belki de koridorunuzun öne çıkmasını istemiyorsunuz, ancak fark edilmemek için, bunun için en iyi seçenek tamamen beyaza boyamaktır. Bu renk aynı zamanda alanı daha büyük ve daha parlak gösterir, küçük koridorlar için idealdir. Örnekte gördüğümüz gibi bir halıyla ilgi ekleyebilirsiniz.

Boya kullanımıyla yenilik yapın

7-Boya kullanımıyla-yenilik yapın

Öte yandan koridorunuzun görsel tasarımın bir vitrini olmasını istiyorsanız boyayı kendi avantajınıza kullanarak şık duvarlar yaratabilirsiniz. Basit bir teknik, fotoğrafta gördüğümüz gibi çizgiler oluşturmak veya tekniği tercih etmektir. yarı boyalı, şu anda çok trend.

Bu fikir, örneğin tüm odaya tasarımda bir bütünlük kazandırmak için evin diğer ortamları ve dekorasyonla ilgili iki rengi bütünleştirmek için harikadır.

Koridorunuzu vurgulamak için bir renk seçin

8-Koridorunuzu vurgulamak için bir renk seçin

Evin belirli bir alanını vurgulamak için renkli boya kullanma fikri, her zaman bahsettiğimiz bir şeydir, çünkü çok basit ve etkilidir. Koridorunuzu vurgulamak ve ona bir tasarım detayı vermek için, onu sevdiğiniz bir renge boyayın ve evin geri kalanına uyun.

Duvar kağıdıyla odak duvarı oluşturun

9-duvar kağıdı ile odak duvarı oluştur

Bu aynı zamanda koridorunuzun duvarlarını vurgulamanın ve tamamen farklı bir his vermenin iyi bir yoludur. Bir duvar kağıdı kullanarak, koridorunuza kesinlikle çok fazla kişilik katacak çok orijinal tasarımları tercih edebilirsiniz.

Renkli bir tavana bak

10-Renkli bir çatı ile gözlerinizi yukarı kaldırın

Evet beyaz olmayan bir tavan görmek garip gelebilir ama özellikle koridor gibi küçük alanlarda duvarları doyurmadan dekore etmek ideal bir seçenektir. İstila etmeden renk katmak istiyorsanız, tavanı renkli boyamayı tercih edin ve bu örnekte gördüğümüz gibi kapıları da neden olmasın.

Duvarlarda bir sanat galerisi ile dekore edin

11-Duvarlarda-bir-Sanat-Galerisiyle-Süsleyin

Bir duvarı dekore etmenin en iyi yolu resimlerdir ve koridorlar istisna olmamalıdır. Resimler, fotoğraflar, seyahat hatıraları, çocuklarınızın çizimleri, istediğiniz her şeyi içeren bir sanat galerisi oluşturun; bir koridoru dekore etmek ve dolaşımını daha ilginç hale getirmek için herhangi bir seçenek iyidir.

Koridor duvarlarını kitaplarla doldurun

12-Koridorun duvarlarını kitaplarla doldurun

Yeterli alanınız varsa, hem dekorasyon yapmanın hem de koridordaki alandan yararlanmanın iyi bir yolu bir raf oluşturmaktır. Kitapların boyutlarından dolayı fazla alana ihtiyaç duymadan bir koridor için ideal bir tamamlayıcıdır ve kesinlikle harika bir stil kazandıracaktır.

Yüzen rafları tercih edin

13-Yüzer rafları tercih edin

Ayrıca, süslemeler, hatıralar, fotoğraflar ve daha fazlasıyla doldurmak için koridorunuza yüzer raflar kurmayı da seçebilirsiniz. Yüzer rafların yerleştirilmesi çok kolaydır ve koridorunuza tasarım ve işlevsellik katarak çok modern bir tarz verir.

Depolama alanı olan kapalı mobilya ekleyin

14-Ekleme-kapalı-mobilya-ile-depolama alanı

Koridorunuzu daha da işlevsel hale getirmenin iyi bir yolu, kapalı saklama mobilyaları eklemektir. Süslemek için mobilyayı duvarın rengiyle gizleyin ve ona daha fazla stil vermek için güzel kulplar ekleyin.

Eşyalarını bırakmak için bir salon ekle

15-Eşyalarınızı bırakabileceğiniz bir salon ekleyin

Modern mekanlarda işlevsellik çok önemli bir unsurdur, bu nedenle koridordan yararlanmak güzel ve kullanışlı bir alana sahip olmak için harika bir fikirdir. Koridorunuza bir salon ekleyin, özellikle evin girişiyle iletişim kuruyorsa, vardığınızda tüm eşyalarınızı bırakmak için.

Her zaman organize olması için, o alana belirli bir stil kazandırmak ve aynı zamanda işlevsel olmak için güzel görünen modern mobilyaları seçin.

Şık bir koridora sahip olun

Tamamen işlevsel bir alan olduğu kadar, dekorasyonu, aydınlatması veya herhangi bir işlevi olmayan sıkıcı bir koridora sahip olmamızın nedeni bu değil.

Evimizin bir parçası olan tüm alanlar, onları günlük olarak kullandığımız ve kişiliğimize ve ihtiyaçlarımıza göre ayarlanması gerektiğinden önemlidir.

Elbette tüm bu fikirler arasında, kendi alanınıza en uygun olanı bulabilir, koridorunuzu sadece bir sirkülasyon alanı olmaktan çıkarıp bir tasarımcı alanı haline getirebilirsiniz. Evimizdeki en küçük alanlar bile güzel ve işlevsel olmayı hak ediyor.

Modern Koridorlar Nasıl Dekore Edilir – [15 Fikir] konusu ilk beyazyastik.com üzerinde yayınlandı.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu