Kışın iç mekan bitkilerinin bakımı için ipuçları

İç mekan bitkileri kışın özellikle ısınma ve nem onları etkilediğinden daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. İşte bitkilerinizin yılın en soğuk aylarında sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olacak bir dizi ipucu.

İç mekan bitkilerini ısınmadan korur

Kaynak: Paperboogie

Kış aylarında iç mekan bitkilerini ısınmadan ve nemden korumanız gerekir, her iki faktör de onlar için çok zararlıdır. Isıtma, sıcaklığı aşırı derecede artırır ve ortamı kurutur.

Kaynak: pinterest

Bitkileri korumak için onları ısı kaynaklarından uzak tutun (radyatörler, sobalar, ısıtıcılar), termostatı 21 dereceyi geçmeyen standart bir sıcaklığa indirin. İçin çevreyi nemlendir yerleştirebilirsin su içeren kaplar radyatörlerin yanında ve yaprakları toz haline getirmek bitkilerin.

Sulayarak bitkilere iyi bak

Kaynak: pinterest

Kışın da iç mekan bitkilerinin sulamasını yaz aylarında olduğu gibi kontrol etmeniz gerekiyor ancak daha dikkatli olmalısınız. Zorunlu riskleri boşa çıkarmak her bitki türüne bağlı olarak. Bu önemlidir toprak ıslakama fazla değil çünkü köklerin çürümesine veya mantarların ortaya çıkmasına neden olabilir. Suyun birikmesini önlemek için, tencere tabanında drenaj delikleri bulunmalıdır.

Mantarlar ortaya çıkarsa çözülebilir öğütülmüş tarçın eklemekElde edilmesi çok kolay olan doğal bir fungisit olan. Yerde veya etkilenen bölgelerin üzerinde küçük bir miktar yeterli olacaktır, yapraklarda belirirse, bir çorba kaşığı karbonat ve bir litre su karışımı ile püskürtebilirsiniz.

Doğru yer

Kaynak: pinterest

Önemli bir faktör, iç mekan bitkilerinin kışın aldığı ışık saatleridir. Bu yüzden tavsiye edilir onları pencerelerin yanına koy böylece mümkün olduğunca fazla doğal ışık alırlar. E zorundasınbitkileri radyatörlerin yakınına yerleştirmekten kaçının Bunlar, ana ısı kaçış noktaları oldukları için genellikle pencerelerin yanına yerleştirilir.

Kaynak: pinterest

Tavsiye edilebilir bitkileri sık sık değiştirmeyinçünkü onları strese sokabilirsin. Bir ışık kaynağının yakınında, radyatörlerden uzakta bir yer bulmak ve onları kalıcı olarak bırakmak en iyisidir. En önemli işlevi olan fotosentezi yerine getirebilmek için yeterli ışığa ihtiyaçları vardır. Bulunmaları gerekir taslaklardan uzakta.

Kaynak: pinterest

Unutmayın ki her türün bir dizi özel ilgiye ihtiyacı vardır. Bazı bitkilerin diğerlerinden daha fazla sulamaya veya ışığa ihtiyacı vardır, bu nedenle bakımı her bitkiye uyarlamak önemlidir. Bu şekilde bitkilerinizin iyi bakılmasını sağlayacaksınız.

Bitkilerin yapraklarını temizleyin

Kaynak: Jardinesenflor

Kapalı bitki yaprakları kirlenir ve tozlanır. Nemli bir bezle onları dikkatlice temizleyebilirsiniz. Bitkilerin daha iyi nefes alması ve fotosentez sürecini kolaylaştırması için ayda iki kez temizlik yapılması tavsiye edilir.

Kontrol zararlıları

Kaynak: pinterest

İç mekan bitkilerindeki zararlılar, özellikle yaz aylarında bunlardan muzdariptir. Ancak, iki böcek vardır. örümcek akarı ve et böceği kışın çoğalan. Bu, iç mekanların sıcak ve kuru ortamından kaynaklanmaktadır. Bitki yapraklarının durumunu kontrol etmek önemlidir. çok amaçlı böcek ilacı her iki zararlı için de en iyi müttefik olacaktır.

Bakımı kolay iç mekan bitkileri

Kaynak: pinterest

Bakımı kolay olan ve evin dekorasyonuna tazelik ve yaşam dokunuşu katacak bazı iç mekan bitkileri vardır.

dangalak. Bu bitki kaktüse benziyor ama dikenleri yok. İhtiyaçları var her 10 günde bir ılımlı sulamaAncak, kontrol etmenin en iyi yolu toprağın kuru olup olmadığını görmektir. Her ortama iyi uyum sağlarlar ve bunları evdeki, oturma odasındaki, yatak odasındaki, banyodaki, mutfaktaki herhangi bir odaya yerleştirebilirsiniz.

Kaktüs. İhtiyaçları var bol güneş ışığı doğrudan maruziyet olmaması tercih edilse de. Evdeki herhangi bir alana iyi uyum sağlarlar. İlişkin kışın sulama iki haftada bir olacak ve yazın yedi günde bir.

Kaynak: pinterest

Şerit ve poto. Sert ve yapraklı bitkilerdir. Kurdeleler ayrıca aşk yayı veya malamadres olarak da adlandırılır, parlak bir köşeye asmak için mükemmeldirler. The kışın sulama 2 haftada bir yapılmalıdır ve aldıkları güneş ışığının miktarına bağlı olarak her iki veya üç günde bir göreceklerdir.

Eğreltiotu. İlk başta çok bakıma ihtiyaç duyan bir bitkidir, ancak iyi adapte olursa çok iyi büyüyecektir. İhtiyaçlar sabit nem ve güneş ışığına doğrudan maruz kalmaktan, ancak yumuşak doğal ışığa maruz kalmaktan kaçının.

Aloe Vera. Çok dayanıklı bitki çok bakıma ihtiyaç duymayan, her on günde bir ılımlı sulama. Arada bir daha büyük bir tencereye nakledilmesi, daha da büyümesine yardımcı olacaktır.

Kışın iç mekan bitkilerinize bakacak bu tavşanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bitkilerinizin sağlıklı ve güçlü büyümesi için size yardımcı olmalarını umuyoruz.

Kışın iç mekan bitkilerinin bakımı için ipuçları konusu ilk beyazyastik.com üzerinde yayınlandı.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu