En İyi 7 Yeni İnşaat Teknolojisi Trendi

İşte 2023’te izlemek isteyebileceğiniz 7 ilginç inşaat teknolojisi trendi. 2023’te inşaatta hangi trendleri izlemelisiniz? 2023 için bu 7 inşaat teknolojisi trendi belki de en heyecan verici olanı.

İnşaat piyasasındaki mevcut eğilimler nelerdir?

Bazılarına bu makalenin ilerleyen kısımlarında bakacağız, ancak ESUB gibi sitelere göre, şu anda inşaat sektöründeki en dikkate değer teknolojik trendlerden bazıları: –

  • Teknolojik gelişmeler ve entegrasyon.
  • İnşaatta yeşil teknolojiler.
  • Modüler ve prefabrik yapı projelerinde artış.
  • Malzeme maliyetindeki artış.
  • Emek azalması.
  • En iyi güvenlik ekipmanı.
  • Sürdürülebilirlik.

İnşaatta hangi teknolojiler kullanılıyor?

İnşaat sektörünün yeni teknolojilere karşı geleneksel direncine rağmen, bazıları önemli adımlar atıyor. Bilinen örnekler bunlarla sınırlı olmamak üzere şunları içerir:

  • Mobil Teknoloji.
  • dronlar
  • Yapı Bilgi Modellemesi (BIM).
  • Sanal gerçeklik ve taşınabilir elektronik cihazlar.
  • 3D baskı.
  • Yapay zeka.

2023’te inşaat sektöründeki hangi trendleri bilmelisiniz?

Sözü daha fazla uzatmadan, 2023’te bilmek isteyebileceğiniz 7 teknolojik trendi burada bulabilirsiniz.

En İyi 7 İnşaat Teknolojisi Trendi 2023

1. Sanal Gerçeklik (VR), Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Karma Gerçeklik (MR)

2020 İçin En İyi 7 Yeni İnşaat Teknolojisi TrendiBu teknolojiler, dünya çapındaki birçok endüstri üzerinde şimdiden büyük bir etkiye sahip ve inşaat sektörü de bir istisna değil. Binalar daha karmaşık hale geliyor ve bu teknolojiler mimarların ve inşaat ekiplerinin projeleri geliştirmesine ve tasarım hatalarını belirlemesine yardımcı oluyor.

Bugüne kadar mimarlar ve tasarım ekipleri, etkileşimli tasarım ve jest etkileşimi yoluyla bina tasarımını önemli ölçüde iyileştirdi. 2023 yılında bu teknolojilerin sektöre etkisi daha da artacak.

Bu, HVAC sisteminin tasarımındaki hatalardan veya tasarım aşamasında gözden kaçan eksik unsurların aranmasından farklı olabilir. AR, VR ve MR ayrıca inşaat sektöründe aşağıdakilere yardımcı olmak için kullanılır: –

  • Binaların ve yapıların 3D modellemesi.
  • BIM görselleştirmesinin iyileştirilmesine ve yenilenmesine yardımcı olun.
  • Binanın sürekli raporlanmasını sağlamaya yardımcı olur ve müşterilerin inşaat başlamadan önce projeleri incelemesine izin verir.
  • İşçilerin ve servis mühendislerinin “duvarların ötesini görmelerine” yardımcı olun.

2. 3D baskı2020 İçin En İyi 7 Yeni İnşaat Teknolojisi Trendi

2023’te dikkat edilmesi gereken bir diğer teknolojik trend, inşaat sektöründe 3D baskının rolü. Avantajları, dünya çapında çeşitli inşaat şirketleri tarafından araştırılmış ve kullanılmıştır.

Dışarıda veya doğrudan sahada montaj imkanı, daha geleneksel inşaat yöntemlerine kıyasla işçilik ve malzeme maliyetleri açısından bariz avantajlara sahiptir. Ayrıca israfı da azaltır ve otomasyon sadece inşaatçıları değiştirmekle sınırlı değildir.

Örneğin, bugün tüm evinizin 3D baskısını 24 saatten daha kısa bir sürede yapabilirsiniz!

2023’te 3D beton baskı pazarının 56,4 milyon dolara ulaşması bekleniyor ve bunun için iyi nedenler var. Gittikçe daha fazla şirket, yeni yenilikçi projeler yaratmak için bu sektörde çalışmaya başlıyor. Bazıları daha fütürist, bazıları çok gerçek, örneğin 24 saatte yapılan Apis Cor 3D evi. 3D beton baskı hızla gelişiyor ve çeşitli teknolojilere ve malzemelere güveniyor ve kullanıcılarına birçok avantaj sunuyor. Bununla birlikte, teknoloji henüz emekleme aşamasındadır ve sınırlamalara tabidir. ” – 3D Yerliler.

3. Robotik2020 İçin En İyi 7 Yeni İnşaat Teknolojisi Trendi

2023 aynı zamanda robotiğin inşaat sektöründe daha da büyük bir etkiye sahip olduğu bir yıl olabilir. 3D baskının etkisiyle bir dereceye kadar robotik de kendisini endüstriye etkileyici bir şekilde tanıtıyor. Hatta Dünya Ekonomik Forumu’nun raporlarından biri de 2023’ün inşaat sektöründe robot yılı olabileceğini öngörmüştü.

Öneri: Praktiker hazır mutfak modelleri ve fiyatları

Duvar robotlarından döşeme yollarına kadar, robotlar şantiyelerdeki iş gücü arasında giderek daha fazla yer buluyor. Bu ilginçtir, çünkü geleneksel olarak inşaat endüstrisi otomasyonu çok az kullanır ve esas olarak el emeğine dayanır. İnşaat şirketleri, işgücüne robotlar ekleyerek inşaat süresinde ve inşaat kalitesinde bir iyileşme görüyor. Binaları yıkmak için robotlar da kullanılıyor. Yıkım ekiplerinden daha yavaş olmalarına rağmen, beton yapıları yıkmak için çok daha güvenli ve ucuzdurlar. Robotlar ayrıca pencere temizliği gibi belirli bina bakımına yardımcı olmak için tasarlandı.

4. Sürdürülebilirlik2020 İçin En İyi 7 Yeni İnşaat Teknolojisi Trendi

Birkaç on yıl boyunca bina yönetmelikleri, çevre ve sürdürülebilirlik üzerindeki etkilerini azaltmak için bina tasarımına artan bir yük getirdi. Bu eğilim 2023 ve sonrasında daha da katı hale gelecek.

Optimize edilmiş enerji verimliliği ve yıllar boyunca düşük veya sıfır karbon emisyonu arayışı, bina inşaatı ve satış sonrası hizmette yeniliği teşvik etti. Buna karşılık, geleceğin binalarını mevcut çözümlerin maliyetinin küçük bir kısmı için inanılmaz derecede iyi yalıtılmış hale getirmeyi vaat eden daha iyi termal özelliklere sahip yeni malzemeler geliştiriliyor. Birkaç yıl önce yapılan bir örnek, enerji üretebilen ve depolayabilen beton bir çatının geliştirilmesiydi.

Bu tür yenilikler, geleceğin binalarını daha ucuz hale getirmeli ve çevresel etkilerini azaltmalıdır. Atıkların azaltılması veya eski malzemelerin geri dönüştürülmesi, sürdürülebilir kalkınmanın inşaat sektöründe yeniliği teşvik etmeye yardımcı olduğu başka bir alandır. Örneğin, geçen yıl bir mimarlık firması bina atıklarını bir ton yeni yeniden kullanılabilir yapı malzemesine dönüştürmeyi planladığını duyurdu. 2023’te hangi yeniliklerin uygulanacağını görmek ilginç olacak.

5. Modüler ve prefabrik tasarım2020 İçin En İyi 7 Yeni İnşaat Teknolojisi Trendi

Modüler ve prefabrike çözümler inşaat sektörü için yeni değil. Örneğin, II. Dünya Savaşı’nın sonu, Britanya genelinde savaşın parçaladığı şehirlerde prefabrik tasarımda bir “Kambriyen patlaması” ile işaretlendi. Son birkaç on yılda popülerliğini yitirmesine rağmen, son yıllarda prefabrik evler geri döndü. Daha hızlı yerinde montaj ve daha iyi kalite vaadi, bazıları standart montajların dünya çapındaki konut krizlerinin üstesinden gelmek için çözüm olduğuna inanıyor. “Yüksek teknolojili tasarım ve yapımdaki ilerlemeler, artan sayıda bileşenin saha dışında üretilebileceği anlamına geliyor. Bu, binaların daha hızlı ve daha sessiz inşa edilebileceği, daha az malzeme kullanıldığı anlamına geliyor – Londra’daki konut krizi bağlamında cazip bir olasılık.

6. Dış iskeletler2020 İçin En İyi 7 Yeni İnşaat Teknolojisi Trendi

2023 yılında dikkat edilmesi gereken bir diğer teknolojik trend ise dış iskelet kullanımıdır. Bunun inşaat sahasının işgücüne getirebileceği potansiyel faydalar açıktır. İşçiler, kırılgan insan vücutlarının genellikle dayanabileceğinden daha fazla iş taşıyabilir ve bunlar yaygınsa, şantiyelerin güvenliğini büyük ölçüde artıracaktır. İnşaat şirketleri için bu, yerinde ihtiyaç duyulan işçi sayısını azaltarak nihai sonuçları önemli ölçüde iyileştirecek ve ayrıca yaralanmalar nedeniyle kaybedilen saat sayısını azaltacaktır.

ABI Research, robotik dış iskelet pazarının 2014’te 68 milyon dolar iken 2025’te 1.8 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Bu yıl esas olarak rehabilitasyon için yaklaşık 6.000 set satılacak. ABI, 2025 yılına kadar piyasada yaklaşık 2,6 milyon görmeyi bekliyor. ” – Yapılabilir.

Ancak nihayetinde, dış iskeletler hala insan operatöre bağlı olduğu için robotlara ve 3D baskı alternatiflerine kaybedebilirler. Bunu yaparken, kaçınılmaz olarak üyelerinin işlerini eskimeye karşı korumaya çalışacak olan sendikalar arasında mükemmel bir uzlaşma sunabilirler. Ancak yine de endüstriye önemli ölçüde nüfuz etmeleri gerekiyor. Belki de 2023 bunu yapacakları yıl olacak? Zaman gösterecek.

7. Bina Bilgi Modellemesi2020 İçin En İyi 7 Yeni İnşaat Teknolojisi Trendi

Bina Bilgi Modellemesi veya kısaca BIM, bir bina projesi hakkında beşikten mezara kadar bilgi oluşturma ve yönetme sürecidir. 3D modellere dayalı bu akıllı süreç, inşaat alanındaki mimarlar, mühendisler ve diğer uzmanlar arasında şimdiden yaygınlaştı. Aslında birçok yerel yönetim, inşaat projelerinin birçok ihtiyacı için BIM’i standart haline getirdi. BIM, paydaşların ve tedarikçilerin bir binayı ve altyapısını daha etkin bir şekilde planlamasını, tasarlamasını, inşa etmesini ve yönetmesini sağlar. AR ve VR gibi daha önce bahsedilen diğer teknolojiler giderek daha popüler hale geldikçe, BIM ile entegrasyonları giderek daha önemli hale gelecektir. Bunun 2023 ve sonrasında yavaşlaması pek olası değil.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu