İç mekandaki duvarları boyamak

İç mekandaki duvarları boyamak: çeşitleri, tasarımı, kombinasyonları, renk seçimi nasıl yapılır?
Dekoratif boyama, geleneksel duvar kağıdının yerine geçer. Boya daha ucuzdur, istediğiniz zaman rengini değiştirebilir ve yıkanabilir. Ancak ondan önce, biraz araştırma yapmanız ve hangi boyayı seçeceğinizi ve odadaki duvarları nasıl boyayacağınızı bulmanız önerilir.

Farklı malzemelerden boyama duvarlarının özellikleri

Tek boyayla hem ahşabı hem de betonu boyayamazsınız. Farklı şekillerde emilirler ve yüzeye “yapışırlar”. Ayrıca özel duvar işlemi gereklidir. Bu nedenle, işte küçük bir malzeme listesi ve boya türleri.

Odun

Ahşap bir duvar boyamak harika bir fikir değil. Boya doğal dokuyu gizler, bu da ahşabın amacıdır!

Özel tip pigment lekeleri kullanmak daha doğrudur. Su veya alkid reçinelerine dayanırlar. Dokuyu gizlemek yerine vurgular, daha görünür ve parlak hale getirir. Doğru, aynı zamanda, terbiye işleminin tüm dezavantajları vurgulanır.

Hala duvar kağıdı yerine odadaki ahşap duvarları boyamanız gerekiyorsa, su bazlı formülasyonlar almak daha iyidir. Nefes alırlar ve doğal hava sirkülasyonunu bozmazlar.

 

Tuğla

Genellikle tuğla astarlanmaz, sadece suyla iyice yıkanır. Tüm kirleri temizlemek ve duvarı yaklaşık bir hafta kurumaya bırakmak gerekir.

Yeterince temizlenirse boya doğrudan tuğlaya uygulanabilir. Esas olarak akrilik esaslı iç cephe boyası kullanırlar. Tuğla dokusunu kaybetmemek için dikiş farklı bir renge boyanabilir.

Somut

Tuğlaların aksine beton her zaman gözeneklidir. Boyayı büyük miktarlarda emer, bu da tüketimi bir buçuk ila iki kat artırır. Ek olarak, yavaş yavaş sıyrılır ve bu da tabloyu kötüleştirir.

Sorun kolayca çözülür – bir astar ile. En ucuz akrilik esaslı bileşik bile gözenekleri doldurur ve yüzeyi hazırlar.

Duvar kağıdı yerine apartmanda duvarlar nasıl boyanır? Tuğlalarda olduğu gibi, herhangi bir iç cephe boyası işe yarar.

Duvar kağıdı

Genellikle iç kısımdaki duvarlar boyama için duvar kağıdı ile yapıştırılır. İdeal olarak resim için hazırlanırlar, eşit bir tona dayanırlar.

Bu durumda hiçbir hazırlık yapılmasına gerek yoktur. Boya, üstte bir rulo ile basitçe uygulanır.

Alçıpan

Alçı levha esnek olduğu için boyanın esnek olması gerekir. İdeal: yüksek kaliteli lateks ve silikon formülasyonları.

Duvarları boyamak için hazırlarken şunları yapmalısınız:

  • eklemleri güçlendirmek;
  • onları sıva;
  • yüzeyi hazırlayın.

Alçı

Bir apartman dairesinde duvarları sıva üzerine boyamak için sadece derin bir penetrasyon astarı gereklidir. Tozlu yüzeyi yapıştıracak ve boyanın önceden kaymasını önleyecektir.

Duvar boyama tasarımı

İç mekandaki boyalı duvarlar pragmatik bir çözüm değildir. Basit tasarım tekniklerini kullanarak odayı çok daha ilginç hale getirebilirsiniz.

Duvarı vurgulamak

Uzun süredir devam eden bir duvarı vurgulama eğilimi bugün hala popüler. 2 tipte bulunur:

  • vurgulu duvarlar için boya renkleri diğerlerinden zıt bir şekilde farklıdır;
  • renk uyumludur, ancak doygunluk açısından farklıdır.

Doğru kombinasyonla ilginç bir kombinasyon elde edebilirsiniz. En önemlisi tamamlayıcı kombinasyon, yani daire üzerindeki zıt renkler.

İki farklı renkle boyama

Bu tür duvar resmi fikirleri, genişletilmesi gereken küçük odalarla ilgilidir. İşin sırrı, köşelerin ve izole edilmiş alanların koyu renk mobilyalarla tezat oluşturan açık renkte boyanmasıdır.

Gradyan ve ombre

Odayı görsel olarak daha uzun yapmanıza izin veren ilginç bir boyama yöntemi. Gradyan boyama için 2 renk kullanılır. Geçiş aşağıdan yukarıya doğru gidiyor. Etki şu şekilde elde edilir:

  1. Aşağıya kalın bir boya tabakası uygulanır.
  2. Sertleşene kadar boyanın kuru bir rulo ile “sürülmesi” gerekir.
  3. Geçişi tek tip yapmaya çalışmalısın.

Dokulu bir rulo veya sünger kullanarak

Harika bir tasarım yapmanın belki de en kolay yolu. Bunu yapmak için, bir hırdavatçıdan dokulu bir rulo satın almak yeterlidir. Birkaç rahatlama seçeneği vardır:

  • Çiçekler;
  • kuşlar;
  • soyutlama;
  • tuğla;
  • geometrik şekiller vb.

Normal bir bulaşık süngeri ile duvarların olağandışı boyanması mümkündür. Gözenekli bir yapıya sahip olduğundan çizim ilginç olacaktır. Sünger yerine el bezi kullanabilirsin.

Tuğlanın altında

Bir tuğlayı taklit etmenin 3 yolu vardır (dokulu bir rulo hariç):

1 Her tuğlayı ince bir fırça ile boyayın. “Duvarları doldurmamaya” dikkat etmelisiniz. Genellikle, bu durumda, merkezi gölgelemeyin, yalnızca konturlar oluşturun.

2 Banttan bir şablon yapın. Bu durumda, duvara tuğla şeklinde bir bant ağı uygulanır. Boşluklar herhangi bir boya ile boyanır.

3 Köpük şablonu. Bunu yapmak için, boyaya batırılmış ve duvara uygulanan köpük kauçuğa ihtiyacınız var.

Desenler ve süs eşyaları

Çocuk odaları için harika bir seçenek. Yinelenen bir süsleme veya soyutlama göze çarpmaz, canlandırıcıdır ve yaratılması kolaydır. Dokulu bir silindire veya sadece bir kutu boya ve bir fırçaya ihtiyacınız olacak.

Duvarları hangi renk boyayacak – çocuğun kendisi karar verebilir. Üstelik dekorda yer alabilir!

Bazı iç detayların vurgulanması

Bu yöntem, bir aksan oluşturmanız gerektiğinde kullanılır. Arka plan beyazsa, herhangi bir parlak renk işe yarar.

Çizgili tasarım

Öncelikle tematik tasarımda kullanılır. Örneğin, çizgilerin geleneksel denizci kıyafetleri olarak adlandırıldığı bir deniz temasında. Bu durumda, bant veya maskeleme bandı gibi kılavuzlar kullanın.

Yatay şeritlerin odayı daha geniş, dikey şeritleri daha uzun yaptığını unutmayın.

İç mekandaki duvarları boyamak: çeşitleri, tasarımı, kombinasyonları, renk seçimi konusu ilk beyazyastik.com üzerinde yayınlandı.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu