Havayı temizleyen iç mekan bitkileri

Süs iç mekan bitkileri, zihni dinlendiren ve dengeleyen yeşil gücü sayesinde evinizi özel bir yer haline getirir. En güzel ve özel hangileri?

Havayı temizleyen iç mekan bitkileri

Vazgeçemeyiz, bitkiler renkleri ve evimize getirdikleri doğanın varlığıyla ortamı eşsiz bir şekilde dekore ederler.

Onlarla ilgilenmek için çok fazla vaktimiz olmasa bile bu doğrudur, çünkü bazı ilginç bitkilerin çok az suya ihtiyacı vardır.

İç mekanlarda büyümeye ve gelişmeye uygun tonlarca bitki var. Uyulması gereken temel kurallar nelerdir?

Her şeyden önce dikkatli bir konum seçmek. Büyük çoğunluğun çok fazla ışığa ihtiyacı vardır, ancak güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmayı sevmezler.

Bitkiler de konum değiştirmekten hoşlanmazlar. Yani bitkiyi nereye yerleştireceğinizi seçtikten sonra, bu konumun aşağı yukarı kesin olarak kalması iyidir.

Sulu meyveler veya tropikal bitkiler soğuğu sevmez, bu nedenle kış mevsiminde onları balkona yerleştirmemek en iyisidir.

Bitkilere aşina olmadığımızda ve onların gerçekliğini görmezden geldiğimizde en sık karşılaştığımız endişe, onlara yeterince su vermemektir. Gerçekte bu, en yaygın hatayı yapmamıza neden olur, bu da onlara çok fazla vermektir. Böylece bitkimizin sarardığını ve gözlerimizin altında solduğunu görüyoruz.

Bu nedenle, her bitki türü için doğru miktarda suyun ne olduğuna dikkat edin.

En güzel iç mekan bitkileri nelerdir ve aynı zamanda özel dikkat gerektirmez?

Çiçekli iç mekan bitkileri

İlkbaharda etrafınızı çiçekler ve renklerle çevrelemek güzeldir. Birçok çiçekli bitki çeşidi vardır: mineçiçeği, siklamen, güller, solanum

Begonya

çiçekli iç mekan bitkileri

Begonya sadece bir bahçe bitkisi değildir, aksine yumrulu türler evin içindeki saksılarda ekimi tercih eder. Çiçekler birçok tonda ama hepsi pembe. Işığı sever ve çok su gerektirmez.

Begonya’nın en iyi kalitesi? Çiçekleri kışın bile uzun süre dayanır.

Bromelia

çiçekli iç mekan bitkileri

Tanınabilir büyük turuncu, kırmızı veya sarı çiçek nedeniyle salon ananas olarak da adlandırılır. Direkt ışığı sevmez ve çok su ister.

Spathiphyllum

çiçekli iç mekan bitkileri

Hem yeşillik hem de beyaz çiçekler içinde çok narin bir bitkidir. Çok fazla ışığa ihtiyaç duymaz ve nemli ortamları tercih eder, öyle ki banyoya da yerleştirilebilir.

Evdeki havayı arındıran ve nemi emen bitkiler

Tüm bitkiler, havayı arındırıp ruh halimizi ve enerjimizi yeniden dengeledikleri için evde faydalı özelliklere sahiptir. Bununla birlikte, bazı türler havayı diğerlerinden daha iyi arındırabilir, nemi emebilir ve kirliliği azaltabilir.

Chlorophytum comosum

İçinde sarımsı bir çizgi olan güzel, derin bir yeşilin uzun, ince yaprakları olan yaprak dökmeyen bir bitkidir. Havadaki kirleticileri ortadan kaldırmada rakipsizdir.

Crassula ovata

havayı temizleyen houseplant

Olarak da adlandırılır yeşim ağacı, yuvarlak ve etli yapraklarla karakterizedir ve beyaz veya pembe küçük yıldız şekilli çiçeklerle çiçek açar.

Dracaena

Yapraklarda farklılık gösteren farklı türleri vardır. Sıcaklığı sever, kışın iyi ısıtılmış dairelerde mükemmeldir.

Fico d’india falcato

Tüm dikenli armutlar gibi, büyük, dikenli ve etli yapraklara, küçük kırmızı veya sarı çiçeklere sahiptir.

Az bakım gerektiren ev bitkileri

Kendinizi bitkilerle çevrelemeyi seviyorsunuz ama bütün gün evden uzaktasınız. Bununla nasıl ilgileniyorsun?

Çözüm, sulu meyveler gibi bakımı kolay yeşil bitkilere kendinizi adamaktır. Daha narin türler ve çiçekler size göre değil.

Endişelenmeyin, az su gerektiren bitkiler arasında gerçekten çok güzel bitkiler var. Bazılarını görelim.

Aloe Vera

houseplant tutmak kolay

Birkaç faydalı özelliğe sahiptir ve ayrıca çok az bakım gerektirir. Çok az suya ihtiyacı var, güneşi seviyor ama doğrudan değil.

Şanslı bambu

İsmine rağmen bambu değil, Agavaceae familyasına ait bir bitkidir. Adı, mutluluk ve refah getirdiği inancından kaynaklanmaktadır, aslında lokanta, mağaza ve otel açanlara verilmektedir. Haftada bir su verilmesi yeterlidir. Doğrudan güneş ışığı altında değil, aydınlık bir ortama yerleştirilmelidir.

Kenzia

Saksıda yetiştirilebilen küçük bir palmiyedir. Çok az suya ihtiyacı vardır, pratikte kendi başına bırakılabilir.

Lezzetli Monstera

bitkileri tutmak kolay

Tropikal tarzı seviyorsanız bu geniş yapraklı bitki tam size göre. 30 yıla kadar yaşayabilen uzun ömürlü bir bitkidir. Çevresindeki zararlı maddeleri% 80’e kadar absorbe edebilir.

Sansevieria

az su isteyen ev bitkileri

Uzun, parlak yapraklı, iki farklı beyaz çizgiye sahip bir bitkidir. Sıcağı ve ışığı sever (doğrudan değil), bu nedenle yazın ve kışın içeride olmak için mükemmeldir.

Düşük ışıklı bir ev için bitkiler

Sabah dışarı çıkıp akşam tekrar geldiğinizde yaşanan sorun evin bütün gün karanlıkta kalmasıdır. Ve zavallı bitkiler?

Düşük ışıklı ortamlarda bile yetişmeye uygun, karanlığa birkaç saat dayanabilen ve gölgeye yerleştirilebilen bitkiler vardır. Genellikle çok koyu yeşil yapraklara sahiptirler çünkü yüksek miktarda klorofil içerirler ve bu da büyük miktarda ışığı sabitlemelerine izin verir.

evde tutulması gereken bitkiler

İç mekanda saklanmaması gereken bitkiler

Tüm bitkiler güzeldir ve bize zararsız görünür, ancak gerçek şu ki bazıları vücuda zehirli olabilir veya cilt ve göz tahrişine neden olabilir. Bu nedenle, evde evcil hayvanınız veya küçük çocuklarınız varsa, hangi bitkileri seçeceğinize dikkat edin.

İşte evde saklamamanız gereken bazı bitkiler.

Dragontea

Yutulması halinde zehirlidir.

Philodendro

Yapraklar, göz tahrişine neden olan ve yutulduğunda boğulmaya neden olabilecek beyaz bir madde salar.

Ortensia

Yemyeşil, parlak renkli çiçeği ile güzel olan ortanca, siyanür benzeri semptomlarla zehirlenmeye neden olduğu için yutulduğunda çok tehlikelidir.

Oleandro

Deriyle temas ettiğinde tahrişe neden olur, öyle ki dikmek, aktarmak veya budamak için bahçe eldivenleri kullanılmalıdır. Ayrıca maalesef yutulursa kalp atışını hızlandırarak mide bulantısı, kusma, ishal ve solunum problemlerine neden olur.

Eviniz için aşağıdaki süs bitkilerinden hangilerini almaya karar verdiniz? Yorumlarda sonuçların bir fotoğrafını bizimle paylaşın.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu