Hasır sepet nasıl dekore edilir?

Hasır bir sepeti nasıl orijinal bir mobilya parçası haline getireceğinizi ve vermek istediğiniz stile uygun olarak nasıl dekore edeceğinizi öğrenin. evinize.

Hasır sepet nasıl dekore edilir

Hasır, her zaman kullanılan bir malzemedir, ancak son zamanlarda popülaritesinde bir artış yaşadı ve güçlü bir şekilde iç tasarım trendlerine girdi.

Hoşluğunun nedeni belki de doğal ve rahatlatıcı bir boyutu hatırlatması ve muazzam çok yönlülüğüdür: mutfak, oturma odası, yatak odası ve banyoya hasır sepet yerleştirilebilir. En farklı nesneleri içerebilir, bir Dergi tutucu, nın-nin bitkiler getirir ve hatta şu şekilde kullanılabilir kediler ve köpekler için köpek kulübesi.

Eğer sahipsen eski hasır sepet, çok az çabayla Kendin Yap’de elinizi deneyebilirsiniz. güzelleştirmek ve onu hayata döndürür.

Yapacağınız kullanım en farklı olabilir: nesneler, çiçekler içerebilir veya bir vaftiz için bir iyilik olarak kullanabilirsiniz.

hasır sepet nasıl süslenir

Hasır sepet nasıl dekore edilir

Hasır sepetimizin kullanımı ne olursa olsun, onu hayata döndürmek eğlenceli olacaktır. En ayık olandan en canlı olanına kadar çeşitli şekillerde dekore edebiliriz.

Beyaz veya pastel tonları gibi yumuşak bir renge boyayabilir, içini kenarına bırakacak bir kumaşla kaplayabilir, ponpon ve püskül uygulayabilir ve renkli tasarımlar yapabiliriz.

Hasır sepetler, sevilen Shabby Chic tarzına da uyan bir mobilya parçasıdır. Bu nostaljik romantik tarzı seviyorsanız, sepetinizi ancak bu tür bir sonucu göz önünde bulundurarak dekore edebilirsiniz.

Shabby Chic sepetlerinde puantiyeli, çizgili, çiçekli ve kalp kumaş örtüler açık kollarla karşılanmaktadır. Sepeti turşu stilinde beyaza boyayın, hasırın doğal renginin aksine görünmesini sağlayın. Kusursuz unsur, kumaşın kanadına dikiş makinesi ile uygulanacak kenardaki danteldir.

hasır sepet nasıl süslenir

Kendin yap, perişan şık bir sepet nasıl yapılır?

Aşağıda hasır sepetinizi mükemmel salaş tarzda dekore etmek için bir kılavuz bulacaksınız.

Ne istiyorsun?

  • hasır sepet
  • Beyaz boya
  • sıcak tutkal
  • bir parça kumaş
  • bir dantel şeridi
  • istenilen dekorasyonlar: düğmeler, kumaş kalpler, fiyonklar, çiçekler …

1 aşama

Tipik eski püskü soluk efekti oluşturmak için hızlı ve hafif fırça darbeleriyle sepete bir boya tabakası yayarak başlayalım. 24 saat kurumasını bekleyin.

2. aşama

Boya tamamen kuruduğunda, kendimizi seçtiğimiz kumaşla sepeti astarlamaya adayabiliriz.

Önce sepetin iç tabanını kaplayacak kısmı kesin. Ardından, kumaşın sepetin dış kenarına düşmesini sağlamak için birkaç santimetre daha düşünmeye özen göstererek iç tarafları kapatacak iki dikdörtgen. Bu noktada, dışta kalacak kenarı bitirerek üç kumaş parçasını birbirine dikmeniz gerekecektir. Efekti beğendiyseniz, kumaşın kenarına bir dantel bordür ekleyebilirsiniz.

Şimdi tek yapmanız gereken sepetinizi sıralamak. En iyi sonuçlar için, kumaşın kaymaması için iç tarafa, sepet ile kumaş arasına sıcak tutkal uygulayabilirsiniz.

3 aşama

Dekorasyonunuzu sepete uygulamak için sıcak tutkal kullanın: bir kumaş kalp, bir çiçek, bir kukla …

Et voilà, sepetiniz mükemmel perişan bir tarzda!

hasır sepeti yenilemek

Hasır sepet nasıl canlı ve renkli bir şekilde dekore edilir?

Evinize biraz renk getiren neşeli bir tarzdan hoşlanıyorsanız, bu fikir kesinlikle memnun olacaktır.

Ne istiyorsun?

  • Hasır sepet
  • selobant
  • Fırça
  • Renkli boya
  • Renkli ponponlar
  • Sıcak tutkal

Faz 1

Boyamak istediğiniz sepet alanını doğal bırakacağınız alandan ayırmak için maskeleme bandı kullanın. Örneğin sepetin alt yarısına güzel bir fuşya boyayabilirsiniz. Bu noktada fırça ve boya ile sepetinizi güçlü darbelerle boyamaya çalışacak, renginin dolması için çok ısrar edeceksiniz. Sepeti 24 saat kurumaya bırakın.

Faz 2

Üzerine sıcak tutkal bulunan ponponları uygulayarak sepetin dekorasyonunu tamamlıyoruz. Düzenli aralıklarla üst tarafa, kenara yakın bir yere uygulayın. Tercihlerinize bağlı olarak hepsini aynı renkte veya farklı renklerde seçebilirsiniz.

hasır sepet nasıl renklendirilir

Hasır sepet nasıl renklendirilir

Hasır sepeti boyamanın iki yolu vardır: su bazlı bir boya veya sprey kutusu kullanmak.

İlkinden başlayalım. Vernik kullanmanızı öneririz vintage tebeşir boya. Hasır gibi basit olmayan bir yüzey için mükemmel olan opak ve çok örtücü bir boyadır. Ayrıca su bazlı olduğundan fırçaları sürmek ve yıkamak kolaydır. Koku yaymadığı için iç mekanlarda kullanılabilir.

Spreyin uygulanması kesinlikle daha kolaydır. Ancak anestezik boya akmasını önlemek için her seferinde biraz renk püskürtmeye dikkat edin.

Her iki durumda da, korumak için dinleneceğiniz yüzeye bir kat eski gazete yayarak başlayın. Hasır sepet eski ve yıpranmış ise boyamadan önce zımpara kağıdı ile zımparalayın.

Boyayı uyguladıktan sonra bidonu kullanmadan önce daima en az 24 saat bekleyin.

Sepetinizin tamamen aynı renge boyanması gerektiğini kim söyledi?

Yetenekli bir ressamsanız, fırça ile tasarımlar ve süslemeler oluşturabilirsiniz.

Ya da sepetin yarısını doğal bırakıp diğer yarısını parlak bir renge boyayabilirsiniz. Bu durumda, lekeler oluşturmamak için iki alanı iyice ayırmak için yapışkan bir bantla kendinize yardımcı olun.

Hasır sepetinizi nasıl dekore edeceksiniz? Yorumlara yazın.

Hasır sepet nasıl dekore edilir konusu ilk beyazyastik.com üzerinde yayınlandı.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu