Geleceğin fütüristik iç tasarımı ve mobilyaları

İç tasarımda fütüristik bir tarz için ergonomi, boş alan ve işlevsellik gibi bileşenler önemlidir. Teknik ilerlemeye dayalıdır ve birkaç dekoratif unsur, bilim kurgu yazarlarının çalışmalarına ve evrenin sonsuz çeşitliliğine, açıklanmayan sırlarına ve çekici güzelliğine atıfta bulunur. Fütüristik tasarımın özlü içeriği kanıt gerektirmez, son viraja kadar düşünülmüştür. Olağandışı aydınlatma, modern şekiller, en yeni malzemeler, temiz hatlar, cesur çözümler – bunlar geleceğin mobilyalarıdır.

Fotoğraf: Flou GrandPiano geniş taban yatağı. Geniş, yumuşak tabanın yuvarlak kenarları vardır ve komodin veya koltuk görevi görebilir. Sırtlık ve yastıklı taban Memoform poliüretan köpük ile doldurulmuştur.

Minimalizm, klasik yaratıcılık tekniklerini ve geleneksel sanat malzemelerini reddeden, endüstriyel ve doğal geometrik şekiller ve nötr renkler kullanarak fütürizmin temelidir. Modern bir insan, yoğun bir günün ardından geniş bir odada gereksiz detaylardan, dekordan ve diğer şeylerden arınmış olarak hızla dinlenecek ve iyileşecektir. Ayrıca böyle bir alanda düzeni sağlamak daha kolaydır. Gereksiz şeylerden kurtulmak aynı zamanda kaliteli ürünleri korumak demektir. Terbiyeli, dayanıklı, düşünceli.

Fotoğraf: Pedini Magika ve Pedini Integra mutfakları. Mutfak adası, siyah beyaz kompozisyonda merkez sahneye çıkıyor ve yemek masasının yerini etkili bir şekilde alıyor.

Fütüristik bir tarz kavramı, mobilya eşyalarının formunun mükemmelliğinin işlevsellikle birlikte var olması gerektiğidir.

Böyle bir iç mekanın renk şeması, minimum parlak renk vurgusu ile çoğunlukla nötrdür. En çok kullanılanlar beyaz, gri, metalik, bej ve siyahtır. Pürüzsüz mat ve parlak yüzeyler ile ayna ve cam yüzeyler tercih edilir.

İç mekandaki fütürizm, birçok yönden fantastik sanat eserlerinden inanılmaz fikirlere dayanabilir. Fütüristik tasarımın genellikle galakside dolaşan yıldızlararası bir geminin stilizasyonuna benzemesinin nedeni budur.

Tarzın özelliklerinden biri, geleneksel ve klasik tasarım tekniklerinin yeni yaratıcı fikirler lehine terk edilmesi ve sıra dışı malzemelerin kullanılmasıdır. Fütürist bir iç mekan, bizi hayatın telaşlı temposundan “çekip” çıkarabilir, olaylara farklı bakmamızı ve gelecek hakkında düşünmemizi sağlayabilir.

Zıt doku kombinasyonu ve yaratıcı bir yaklaşım, yenilikçi ve aynı zamanda konforlu bir daire iç mekanı yaratmanıza olanak tanır.

Fotoğrafta: Yabancı makinelerden gelen göktaşı enkazını anımsatan SigmaL2 ev aksesuarları.

Aydınlatma için metal ve camdan yapılmış avizeler, özlü beyaz veya gümüş lambalar uyumlu bir şekilde görünür. Yerleşik, LED ve dize ışıkları, floresan, halojen lambalar, tüm iç mekanı ve ayrıca tek tek adaları veya nesneleri aydınlatarak alanın imar edilmesini ve genişlemesini sağlar.

Aydınlık mobilyalar ağırlıksızlık, “uzayda yüzmenin” etkisi, uçuşa ulaşmaya yardımcı olur.

Fütüristik mobilya tasarımı açık havada ilginç görünüyor. Yaban hayatı zeminine karşı, daha da doğaüstü ve etkileyici hale geliyor.

Fütürizmin temeli protesto ve önceki formların inkarıydı ve asıl görev: en orijinal ve beklenmedik fikirleri şaşırtmak, şok etmek, hayata geçirmek.

Fotoğrafta: Sıradışı koltuk modelleri ve Domingo Salotti fabrikasından bir kanepe.

Karim Rashid, son yirmi yılda endüstriyel tasarımda fütürizm ve minimalizmi özetledi. Akıcı şekiller ve canlı renkler onun ayırt edici özellikleridir. Gerçek dünyayı sanal olanla cesurca birleştiriyor:

Modellerin konsepti, endüstriyel tasarımın ana ilkelerini ihlal etmeden tuhaf konfigürasyonları alabilen pürüzsüz, modern çizgilere dayanıyor.

Fotoğrafta: Vondom tezgah, orijinal figürlü Moroso No Waste tepeli yemek masası, Porada Zeus kitaplık.

Peki geleceğin iç mekanları nasıl görünecek? 100, 200 yılda hangi mobilyalar üretilecek? Modern tasarımcıların uzak gelecekteki potansiyel eğilimleri tahmin etmeye çalışmasını engellemeyen bir cevap vermek hala imkansızdır.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu