Fayanslı ve Fayanssız 10 Banyo Tasarım Fikri

Fayanslı ve Fayanssız 10 Banyo Tasarım Fikri nelerdir? Banyo, her insan için bir sığınaktır. Fonksiyonel ıslak oda giderek bir sağlıklı yaşam damgası haline geliyor. Bugün en küçük odalar bile bireysel banyo tasarımı için birçok seçenek sunuyor.Fayanslı ve Fayanssız Banyo Tasarım Fikirleri

Banyo tasarımı: Fayanslı ve fayanssız 10 fikir

Banyo tasarımı eskiden saf lükstü

1970’lerde bile her evin kendi banyosu yoktu. Apartmanlardaki ıslak odalar genellikle birkaç aile tarafından kullanılıyordu. İstatistiksel olarak konuşursak, 1990’lardan beri sadece her hanenin gerçekten kendi banyosu var – şimdi trend bir evde birkaç banyoya doğru olsa da. Kendi banyonuza sahip olmak 20. yüzyıla kadar gerçek bir lükstü.

Kimde varsa, genellikle o kadar minnettardı ki, banyo tasarımını sadece sınırlı bir ölçüde düşündü. Ancak, bireysellik artık anahtardır. Basit misafir tuvaleti, daha önce tam olarak kullanılmış banyolardan beklenen işlevselliği zaten sunuyor. Tasarım artık sadece hırdavatçıdan alınan standart seramik ürünlerle ilgili değil.

Fayanslı ve fayanssız, duşlu veya küvetli (ve ötesi) bireysel banyo tasarımı, oturma odasının nasıl tasarlanacağı sorusu gibi, günümüzde doğal olarak bir konudur. Tüketici elektroniği ve hatta oturma grupları, eskiden tamamen pratik olan ıslak odalarda giderek daha fazla yer buluyor. Çoğu zaman, banyo tasarımının modernleştirilmesinin bir parçası olarak daha fazla alan verilir. Bir duvar kaldırıldı – ve zaten tüm fikirlerin gerçekleştirilmesi için yeriniz var. Banyoda geçirilen zamandan daha fazla rahatlık alma dürtüsü anlaşılabilir.

Ne de olsa, insanlar kişisel hijyene ortalama 40 dakika harcıyor – bu değer hem beş dakikada hızlı duş almayı hem de iki saat boyunca banyonun yoğun kullanımını hesaba katıyor. İstatistiklere göre avrupanın rutubetli duvarlarda daha fazla zaman geçirmesi dikkat çekicidir – bunun nedeni birçok yerde modern ve daha güzel banyoların kurulmuş olması da olabilir. Duvarın yıkılmasından sonra, birçok özel kişi batıdaki hırdavatçı alışveriş cennetlerinin sunduğu yeni fırsatlardan yararlandı ve elbette yeni binalara büyük yatırımlar yapıldı.Fayanslı ve Fayanssız Banyo Tasarım Fikirleri

1970’lerde bile her evin kendi banyosu yoktu. Apartmanlardaki ıslak odalar genellikle birkaç aile tarafından kullanılıyordu. (# 01)

Banyo tasarımı için hayat kesmek

Asma kancaları, banyo tasarımında özel bir zorluk olabilir. Fayans aynalı bir banyonuz varsa, matkap ve dübel kullanmaktan çekineceksiniz. Bu nedenle aşağıdaki yaşam hilesi kendini sunuyor.

Banyo için yapışkan kancalarla fayans aynasındaki çirkin deliklerden kurtulursunuz. Burada sadece karolara zarar vermeyen özel bir yapıştırıcı kullanılır:

Bugün banyo tasarımında daha fazla seçeneğiniz var

70’lerde bile, sıhhi dükkanlarda ağırlıklı olarak standart ürünler vardı. Standart ölçüler, standart renkler (her zamanki hijyenik beyaza kıyasla çeşitliliğin zirvesi olan parlak turuncu veya yeşilin donuk tonlarını hatırlamayanlar) ve güzelden daha işlevsel olan armatürler, küvetler ve duşlar ihtiyaçları karşıladı. o zaman. Bugün daha fazla olabilir (ve olmalıdır). Ancak arzu ve gerçeklik birbirinden ayrılır.

Almanların yüzde 52’si kendi evlerine veya dairelerine ilk taşındıklarından beri banyolarını yenilemedi ve tüm banyoların yüzde 44’ünden fazlası 15 yıllık bir süre içinde yenilenmeyecek. Toplamda dört milyon banyonun 25 yılı aşkın süredir yenilenmediği söyleniyor. Özellikle birkaç kişinin (genellikle sabahları aynı saatte) bir banyoyu paylaşmak zorunda olduğu ailelerde, banyo tasarımının da pratik etkileri vardır. Duş, lavabo, klozet ve diğer tesisler, karşılıklı mahremiyet ihlal edilmeden paralel hatta farklı banyolarda kullanılabilirse, daha iyi.

Rakamlar, banyo tasarımının önemli ama ihmal edilen bir konu olduğunu kanıtlıyor:

  • Hanelerin yüzde 26’sı banyo tasarımından memnun değil
  • Önümüzdeki iki yıl içinde yaklaşık 6 milyon hane banyoda yeni alımlar planlıyor
  • Yüzde 87’si bakımı kolay, işlevsel, işlevsel banyolar istiyor

Bu değerler net bir dil konuşuyor: Modern ve verimli banyo tasarımının zamanı geldi. Misafir banyosunu, renk düzenini ve banyo mobilyalarını ayrı ayrı uyarlamak ve bunları işlevsel ve bakımı kolay tutmak için hangi seçeneklere sahipsiniz? Son olarak, finanse edilebilirlik önemli bir rol oynamaktadır. Geleceğe bakmak da bir anlam ifade ediyor: Özellikle yaşlılıkta ikametgah işlevi gören evlerde, banyo mobilyaları tasarlanırken erişilebilirlik ve yaşa uygun donanımlar göz önünde bulundurulmalıdır.Fayanslı ve Fayanssız Banyo Tasarım Fikirleri

Misafir banyosunu, renk düzenini ve banyo mobilyalarını özelleştirmek ve bunları işlevsel ve bakımı kolay tutmak için hangi seçeneklere sahipsiniz? (# 02)

Banyo tasarımında temel kararlar

Birçok ev için, hem mini banyo hem de aile banyosu için yalnızca yer ve duvar karolu klasik varyant düşünülür. Ne de olsa, nem hasarı ve küf oluşumu açısından hava geçirmez şekilde kapatılması gereken nemli bir odadır. Prensip olarak, elbette, bu doğru. Ancak bunun sadece duvar karoları ile yapılabileceği fikri yanlıştır.

Aslında, eğilim giderek daha fazla fayanssız – veya en azından derzsiz varyantlara doğru. Çünkü derz dolgu, tasarım özgürlüğü ile temizlik sırasında hayal kırıklığına neden olabilecek estetik ve hijyenik bir sınırlamadır.

Modern malzemeler sayesinde günümüzde bazı alternatifler var:

  • Çeşitli süslemelerle PVC’den yapılmış tasarım zemin
  • Cork – yüksek yaşam konforuna sahip geleneksel yapı malzemesi
  • Taş halı – kulağa garip geliyor ama gerçekten çok çeşitli renk ve şekillerde mevcut
  • Ahşap – uygun şekilde kapatıldığında önyargılara rağmen, aynı zamanda nemli odalar için de idealdir
  • duvar karoları yerine su geçirmez sıvalı duvarlar
  • Modern banyo tasarımı için çimento
  • Yüksek talepler için mermer
  • Fayansların üzerini boyayarak renkli ve uygun fiyatlı tasarım seçenekleri
  • Banyo tasarımı için özel duvar kağıdıFayanslı ve Fayanssız Banyo Tasarım Fikirleri

Aslında, eğilim giderek daha fazla fayanssız – veya en azından derzsiz varyantlara doğru. Çünkü derz dolgu, tasarım özgürlüğü ile temizlik sırasında hayal kırıklığına neden olabilecek estetik ve hijyenik bir sınırlamadır. (# 03)

Banyodaki boşluktan nasıl kurtulursunuz?

Gelin bu alternatiflere daha yakından bakalım. Genel olarak, elbette, planlama ve yürütme sırasında her zaman aynı özen ve uzmanlık gösterilmelidir. Bu günlerde evde kendin yap talimatlarıyla çok şey öğrenebiliyor olsanız da, fayans döşeme ve bu tür işlerin doğru yapılması gibi soruların banyo tasarımındaki hataların pahalı sonuçlara yol açabileceği anlamına geldiğini her zaman aklınızda bulundurmalısınız.

Uygun olmayan çalışma, su hasarına ve küf oluşumuna yol açabilir – bu da apartmanlarda veya kiralık mülklerde sorumluluk hukuku sorunlarını da beraberinde getirir. Yine de, kendin yap, birçok şeyi kendileri yaparak ertelenmemelidir. Günümüzde banyo tasarımı için birçok önerinin geleneksel derz olmadan yapılması dikkat çekicidir. Bunun hem tasarım hem de pratik nedenleri vardır.

Banyodaki eklemin dezavantajları:

  • Mini banyoda kafes desenleri büzüşüyor
  • Eklemlerin temizlenmesi zordur
  • Eklemler genellikle renk değişikliklerinden etkilenir
  • Küf oluşumu söz konusu olduğunda derzler sorunlu alanlardır
  • Hasarlı derzler nem hasarı için bir geçittirFayanslı ve Fayanssız Banyo Tasarım Fikirleri

Günümüzde banyo tasarımı için birçok önerinin geleneksel derz olmadan yapılması dikkat çekicidir. Bunun hem tasarım hem de pratik nedenleri vardır. (# 04)

Banyo tasarımında fayans alternatifleri

Birçoğu en başından itibaren eklemler olmadan yapmak istiyor. Bununla birlikte, duvar karoları ve yer karoları otomatik olarak yarışın dışında değildir, çünkü artık karoları da – tıpkı duvar kağıdı gibi – bir yumru halinde yerleştirebilirsiniz. Ahşap zeminlerin döşenmesinde olduğu gibi, elemanlar arasında derz bırakılmaz. Sadece kenarlarda silikon genleşme derzleri şeklinde mevcutturlar. Bu size derzlerin dezavantajlarını kabul etmek zorunda kalmadan fayansları basitçe temizlemenin avantajlarını verir. Genel olarak, banyo tipik ortak ızgara olmadan daha sessiz ve daha büyük görünüyor.

Pürüzsüz yüzeylerin temizlenmesi daha kolaydır ve derzler arasında kir birikmesi gibi karoların kenarlarında aşınma olmaz. Ancak, bu prosedür yalnızca nispeten geniş formatlı karolar için önerilir. Ayrıca kesin bir boyuta kesilmeleri gerekir. Duvarlara başka malzemeler monte edilirse veya basitçe sıvanırsa benzer etkiler daha az çabayla elde edilebilir.

Banyo tasarımı için özel olarak tasarlanmış suya dayanıklı sıva, aynı zamanda büyük ölçüde serbest bir renk tasarımı sunar ve daha sonra boyanabilir veya nispeten kolay boyanabilir. Yüzeyler bireysel yapılar ve renkler sunar, normal karolardan çok farklı hissettirir ve hatta eski karo duvarlara bile yapıştırılabilir. Diğer alternatiflerden bazılarını da vurgulamak istiyoruz.Fayanslı ve Fayanssız Banyo Tasarım Fikirleri

Banyo tasarımı için tasarım zeminler, taşıyıcı katmana sahip PVC elemanlardır. (# 06)

PVC’den yapılmış tasarım zemin

Banyolar için tasarım zeminlerde tasarım, taşıyıcı bir tabaka ile sağlanan PVC elemanlardır. Buna dekoratif bir katman yapıştırılır (laminata benzer). Bu sayede taştan ahşaba ve metale kadar tüm olası yüzeyler ucuza gösterilebilir. Dekor, şeffaf ve bakımı kolay bir koruyucu conta ile korunmaktadır. Bu tür zeminler çok incedir ve bu nedenle eski odalarda da sorunsuz bir şekilde yenileme için kullanılabilir.

Mantar ile banyo tadilatı

Mantar, doğru işlendiğinde çok dayanıklı ve her şeyden önce ayakları sıcak tutan doğal bir hammaddedir. Birçok insan, özellikle eski fayanslarını ısıtabilecek yerden ısıtma sistemi yoksa, bunu son derece keyifli buluyor. Bununla birlikte, suyun kaplamanın altına girmemesi için sızdırmazlık ve kenar koruması dahil olmak üzere bunları düzgün bir şekilde yerleştirmek önemlidir.

Taş halılar modern ve özgün

Taş halılar ile çok özel bir banyo tasarımı uygulayabilirsiniz. Bunlar, akrilik veya reçineden yapılmış bir yatağa dökülen gerçek taşlardır. Taşların doğasına göre farklı tasarım seçenekleri bulunmaktadır. Yüzeyler, renkler ve tane boyutları özellikle duvar kaplamaları için popülerdir. Ancak, döşemeden önce duvar veya zemin uygun şekilde astarlanmalıdır.Fayanslı ve Fayanssız Banyo Tasarım Fikirleri

Çok az insan banyoda ahşabı duvar kaplaması veya döşeme olarak görüyordu. Ama aslında neden? (# 05)

Ahşabın banyoda yeri yok mu? Bu bir zamanlar

Nemli odalarda ahşap yüzeyler iyi bir üne sahip değildir. Ahşap tavanlar 80’li ve 90’lı yıllarda banyo tasarımında da modern olmasına rağmen, çoğu zaman ıslak koşullara iyi hazırlanmamış ve bu nedenle birçok soruna neden olmuştur. Çok az insan ahşabı banyoda duvar kaplaması veya yer kaplaması olarak görüyordu. Ama aslında neden?

Ahşaptan yapılmış gemiler yüzyıllardır okyanuslarımızda yelken açtı. Modern sızdırmazlık ve sızdırmazlık yöntemleri sayesinde bu yapı malzemesi banyoda uzun süre kullanılabilir. Bununla birlikte, profesyonel döşeme, şişme veya diğer problemlerden kaçınmak için daha da önemlidir. Özellikle kenarlara kesinlikle su geçirmez bir conta verilmelidir.Fayanslı ve Fayanssız Banyo Tasarım Fikirleri

Daha önce de sıraladığımız gibi evin ana banyosunda olduğu gibi misafir banyosunda da duvar kaplaması ve/veya döşeme olarak uygun başka malzemeler de bulunmaktadır. (# 07)

Sonuç: Birçok alternatif günümüzde banyo tasarımını kolaylaştırıyor

Daha önce de sıraladığımız gibi evin ana banyosunda olduğu gibi misafir banyosunda da duvar kaplaması ve/veya döşeme olarak uygun başka malzemeler de bulunmaktadır. Çimento, genellikle özel banyo sıvası ile birlikte kullanılan son derece popüler bir yapı malzemesidir. Her iki model de alışılmış karo aynayı gereksiz kılan tasarım özgürlüğü sunar. Reçine duvarlarda da düzleştirilebilir.

Banyo duvar kağıdı da yeni bir trend. Bunlar elbette banyoda kullanıma uygun ve bakımı fayans veya diğer yüzeyler kadar kolay olan özel duvar kağıtlarıdır. Son olarak bir ipucu: Elinizde çok fazla para harcamak istemiyorsanız veya istemiyorsanız, renk şemasına bir göz atmalısınız. Birçok yüzey (fayans dahil) özel boya ve verniklerle kolayca boyanabilir.

__________________________

Fotoğraf kaynak: © Shutterstock kapak resmi: ImageFlow _- # 01: Felix Mizioznikov – # 02: Zamanın Ötesinde – # 03: Photographee.eu- # 04: archideaphoto – # 05: Petinov Sergey Mihilovich – # 06: gamespirit – # 07: Dmitri_st

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu