Duvar boyaması hatalarından kaçınma ve düzeltme

En çok Boyama Yapılırken duvar boyama hatalarından kaçınma ve düzeltme nasıl yapılır? Kendi ev boyamanızı yapmak eğlencelidir, ancak hatalar kaçınılmazdır.

İşte bir profesyonel gibi boyayabilmeniz veya daha önce yapılmışsa hataları düzeltebilmeniz için bunlardan nasıl kaçınacağınız aşağıda açıklanmıştır…

ayyy! Umutsuzluğa kapılmayın, çoğu boyama hatası oldukça kolay bir şekilde önlenir ve düzeltilir.

Ev Duvar boyaması

En çok yapılan boyama hataları

Damlayan boya

Tüm boyama hatalarından boya damlaması en yaygın olanlardan biridir. Herkes duvarlarını boyarken pürüzsüz bir yüzey ister, bu nedenle duvarlarınızdan damlayan boya ideal değildir.

Kaçının: Boya fırçanızı boyaya çok fazla batırmayın, aksi takdirde üzerinde çok fazla boya olur. Bu, fazla boyanın duvarlarınızdan aşağı damlamasına neden olur.

Düzeltme: Kuru boya damlacıklarını dikkatlice kazımak için bir kazıyıcı kullanın, ardından alanı pürüzsüz olana kadar zımparalayın ve alanı yeniden boyayın.

Duvarınızda bir desen istiyorsanız, muhtemelen bir kat boya yerine duvar kağıdı ile giderdiniz. Ancak Timsah sırtı gibi çıkıntılar oluşmuşsa, boyalı duvarınızda timsah pullarına benzeyen desenli bir çatlamanın verdiği kötü görüntü meydana gelir.

Kaçının: Daha esnek bir kaplama yerine sert veya sert bir kaplama uygulamayın. Astarınız düzgün bir şekilde kurumadan son kat uygulamamak da önemlidir.

Düzeltme: Eski boyayı kazıyarak ve yüzeyi zımparalayarak çıkarın. Yüzeyi yüksek kaliteli astar ile astarlayın ve uygun en kaliteli boya ile boyayın.

Fırça işaretleri

İyi bir boyacı, fırça darbelerine dair hiçbir kanıt bırakmamalıdır. Aradığınız bir etki olmadığı sürece, duvarlarınızı olabildiğince pürüzsüz hale getirmek her zaman amaçtır.

Kaçının: Boya fırçanızı aşırı yüklemeyin veya kötü boyama teknikleri kullanmayın.
Düzeltme: Alanı zımparalayın (en hızlı makine zımparası olacaktır) ve ardından alanı yeniden boyayın.

Kabarcıklanma

Kabarcıklar (lokal yapışma kaybından kaynaklanan) kabarcıklar boya filmini yüzeyin altından kaldırdığında meydana gelir.

Şundan kaçının: Sıcak bir yüzeyi doğrudan güneş ışığı altında boyamayın veya nemli/ıslak bir yüzeye yağ bazlı veya alkid boya uygulamayın. Mümkünse, boya kuruduktan kısa bir süre sonra boyanızın yüksek neme veya yağmura maruz kalmasını önleyin.

Düzeltme: Kabarcıklar aşağı inerse, nem kaynağını ortadan kaldırmaya çalışın (örneğin, havalandırma delikleri veya egzoz fanları takın). Kabarcıklar alt tabakaya inmezse, onları kazıyın, yüzeyi zımparalayın, astar kullanın ve yüksek kaliteli boya ile yeniden boyayın.

Lekeler

Lekeler farkedilmeden gitmez. Ve ne yazık ki, giysi lekeleri söz konusu olduğunda olduğu gibi lekeleri boyamak için hızlı çözümler yoktur.

Kaçının: Alanları boyamadan önce uygun şekilde astarlarsanız, lekelerin görünmesini önleyebilirsiniz.
Düzeltme: Alanı iyice temizleyin, kurumasını bekleyin, lekenin üzerine bir astar uygulayın, kurumasını bekleyin ve lekeli alanı boyayın.
çatlama

Çatlama, kuru bir boya filminin ayrılmasıdır. Genellikle kılcal çatlaklar olarak başlar ve zamanla kötüleşir.

Şunlardan kaçının: İyi yapışma ve esneklik özelliklerine sahip olmayan düşük kaliteli bir boya kullanmayın, boyayı çok fazla incelmeyin, yüzeyi yeterince hazırladığınızdan emin olun ve serin veya rüzgarlı koşullarda boyama yapmayın. boyanın çok hızlı kurumasına neden olur.
Düzeltme: Gevşek boyayı bir kazıyıcı veya tel fırça ile kazıyın, alanı tekrar pürüzsüz olana kadar zımparalayın (bu uzun sürebilir), astar uygulayın ve yeniden boyayın.

Solma

Duvarınız bir an için parlak görünebilir, ancak daha sonra vaktinden önce hafifler. Bu genellikle çok fazla güneşe maruz kalmanın veya boya tabakasının tebeşirlenmesinin sonucudur.

Kaçının: Dış uygulama için iç cephe boyası kullanmayın, düşük kaliteli boya kullanmayın, özellikle UV radyasyonuna karşı hassas renklerle boyamamaya çalışın ve zaten hafif veya orta boya bazını aşırı renklendirmeyin.

Düzeltme: Yeniden boyama, sorunu çözmenin en iyi yoludur, ancak önce tebeşirleri kaldırın. Bölgeye uygun yüksek kaliteli boya ve renkler kullandığınızdan emin olun.

Yüzey temizleme

Soyulması boya, zayıf yapışma olduğunda meydana gelir.

Kaçının: Nem sorunu olan yüzeyleri boyamamaya çalışın ve kalitesiz boya kullanmayın.
Düzeltme: Önce nem kaynağını belirleyin ve ortadan kaldırın. Ardından gevşek boyayı çıkararak, alanı zımparalayarak ve astarlayarak yüzeyi yeniden boyama için hazırlayın. Yüksek kaliteli suya dayanıklı bir boya ile yeniden boyayın.

Hangi boyama hatalarıyla karşılaştınız ve bunları nasıl önlüyor ve/veya düzeltiyorsunuz?

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu