Depolama Odanızı Düzenlemek için 6 İpucu

Depolama odaları genellikle evlerimizdeki eşyaların saklandığı alanlardır ve sıklıkla ıvır zıvır gibi değerli olmayan nesnelerle dolu olabilirler. Ancak, depolama alanlarının etkili bir şekilde kullanılması için, sakladığımız her şeyin bize hala önemli olduğundan emin olmamız önemlidir.

depolama fikirleri
Evde depolama alanı oluşturma

Hurda olarak tanımlanan nesneler, genellikle artık kullanılmayan veya bozuk eşyaları ifade eder. Bu nesneler, depolama alanını işgal eder ve kullanışlılığı azaltır. Dolayısıyla, depolama odası düzenleme işlemi sırasında, artık kullanılmayan veya bozuk eşyaların atılması veya geri dönüştürülmesi gerekebilir.

Depolama odalarının düzenlenmesi, özellikle sınırlı depolama alanına sahip olan evler için önemlidir. Daha iyi bir düzenleme, saklanacak daha fazla eşya için alan sağlayabilir. Bu nedenle, depolama odasındaki eşyaları düzenlerken, her öğenin değerli olup olmadığını düşünmek önemlidir. Eğer öğe artık kullanışlı değilse veya değeri yoksa, atılması veya geri dönüştürülmesi en iyi seçenek olabilir. Ayrıca Kişisel Depolamanın ne olduğunu biliyor musunuz? konusuna bakmanızı öneririz.

1. Bu kalır ve bu gider

Uzman düzenleyiciler, çoğu çöpün, her ne sebeple olursa olsun, saklamaya ya da atmaya karar vermeyi ertelediğimiz şeyler olduğunu söyler. Deponuzda bulduğunuz her bir şey için birkaç saniye ayırın ve onunla ne yapmak istediğinizi düşünün: saklayın – ve böylece ona bir kullanım ve alan verin – veya ondan kurtulun (satın, verin veya atın). İşte size düşünmenize yardımcı olacak bazı örnekler.

Kalıyorlar:

  • ara sıra kullandığımız faydalı şeyler: bavullar, aletler, dikiş makinesi, masa oyunları, Yılbaşı ağacı ve süsleri vb.
  • çok büyük nesneler: bisikletler, scooterlar, çim biçme makineleri…
  • Sizin için duygusal değeri olan ancak çok yer kaplayan eşyalar: fotoğraf albümleri, daktilo veya eski bir telefon, seyahatlerden hatıralar vb.

Gidebilirler:

  • “her ihtimale karşı”: dürüst olmak gerekirse bir daha asla giymeyeceğinizi bildiğiniz şeyler (sevmediğiniz ya da size yakışmayan kıyafetler, tekrar okumayacağınız derece notları…)…
  • bir yıldan uzun süredir kullanmadığınız şeyler
  • Çocuklar için artık ihtiyaç duymadığınız (ve diğer çocukların yararlanabileceği) şeyler
  • Sevmediğiniz ve bir daha asla uygulamayacağınız hobileriniz için ekipmanlar (resim şövalesi, dikiş makinesi, sihir kitapları ve makaleleri, karıştırma masası…)
  • Gördüğünüzde orada olduklarını bile hatırlamadığınız şeyler

Kişisel Depolamanın ne olduğunu biliyor musunuz? Hareketinizi bilin ve basitleştirin

2. Düzenleme ve yerleştirme

Yukarıda da söylediğimiz gibi: depo evinizin bir uzantısıdır ve bu nedenle diğer odalar gibi özenle düzenlemeli, donatmalı ve döşemelisiniz. Amaç, bu alanın neredeyse hiç adım atamadığınız ve aradığınız şeyleri nerede bulacağınızı gerçekten bilmediğiniz yarı karanlık bir yer olmaktan çıkmasıdır (eminim bu bir noktada sizin de başınıza gelmiştir, itiraf edebilirsiniz!).

Kullanılabilir alanı (şekil ve metrekare) ve depolamanız gereken şeylerin miktarını değerlendirerek işe başlayın. İçeride rahatça hareket edebilmeniz gerektiğini unutmayın, bu nedenle tamamen doldurmayın: küçük bir koridoru boş bırakın, böylece içeri girmek, ihtiyacınız olanı almak veya koymak hızlı ve kolay olur.

Sektörde çok çeşitli depolama mobilyaları bulunmaktadır: metal veya ahşap raflar, dolaplar, sandıklar ve reçineden yapılmış botlar, bisikletler için kancalar, aletler için masalar ve paneller… Bunların çoğu modüler ve uyarlanabilir olma avantajına sahiptir, bu nedenle ihtiyaçlarınıza göre neredeyse kişiye özel bir çözüm oluşturmak çok kolaydır.

Depolama alanları
Çocuk odaları için Depolama alanları

3. Kullanma sıklığı ve ağırlığa göre sıralayın.

Yerleştirmeniz gereken nesneleri iki kriteri göz önünde bulundurarak sınıflandırın: kullanım sıklığı ve ağırlık.

Az kullandığınız eşyaları rafların ve dolapların arka tarafına yerleştirin ve düzenli olarak kullandığınız ancak evin diğer alanlarında saklayamadığınız her şey için ön tarafı ayırın.

Ayrıca ağırlığı da göz önünde bulundurun: Seyrek kullandığınız için ağır eşyaları en üste koyarsanız, onları indirirken kendinizi yaralayabilir veya yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durumda, onları altta ve arkada bırakmak daha uygundur. Üst kısımları, herhangi bir zamanda indirmekte sorun yaşamayacağınız daha hafif eşyalar için ayırın.

4. Küçük şeyler, her zaman kutu içinde saklayın

Küçük nesneleri türlerine göre sınıflandırın ve etiketli kutularda saklayın. İstiflenebilir kutu modellerini tercih etmek iyi bir seçenektir: bunlar genellikle daha dayanıklıdır ve ayrıca doğrudan zeminden istifleyebilirsiniz.

Bir Öneri: Geniş depolama alanına sahip kullanışlı mobilyalar

Şeffaf kutuları da tercih edebilirsiniz. Bu şekilde, etikete bakmanıza veya ihtiyacınız olanı bulana kadar tek tek açmanıza gerek kalmadan içindekileri hızlıca görebilirsiniz. Bu durumda biraz görsel gürültü oluşur çünkü kutularda olsalar bile nesneler göz önündedir. Ancak endişelenmeyin, bu durumda en önemli şey işlevselliktir.

5. Aydınlatma!

Depo odasının işlevsel olması için iyi aydınlatılması da gerekir. Eğer büyükse ve sadece tek bir merkezi ışık noktanız varsa, raflara yönelik bazı spot ışıkları yerleştirebilirsiniz: bu, tüm ürünlerini görebilmeniz için mağazalar tarafından kullanılan sistemdir, kopyalayın!

6. Bir söz verin!

Tüm bu çalışmaların faydalı olabilmesi için, zaman içinde depo odasının düzenini korumak çok önemlidir. İhtiyacınız kalmadığında her şeyi yerinde bırakmayı alışkanlık haline getirmeniz ve yeni bir şey almadan önce her zaman kendinize onu neden saklayacağınızı ve kaplayacağı ve başka şeyler için kullanabileceğiniz alana değip değmeyeceğini sormanız gerekir. Çöp biriktirmediğinizden emin olmak için sahip olduklarınızı periyodik olarak gözden geçirin ve düzenin getirdiği huzurun tadını çıkarın!

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu