Banyonuzu boyamadan önce küf nasıl çıkarılır

Banyonuzda koyu lekeler ve küfler tespit etmeye başladığınızda, banyonuzu yeniden yepyeni ve hoş hissettirmek için kapsamlı bir bahar temizliği yapmak ve yeniden boyamak herkes kadar iyi bir teşvik olabilir.

Küf, bazen sağlık sorunlarına yol açabilen önemli bir sorundur. Bu nedenle, özellikle evinizde küçük çocuklarınız varsa, küfü çıkarmak ve uzak tutmak ve buna yol açabilecek nedenleri araştırmak her zaman idealdir.

Banyonuzu boya

Peki kalıbı çıkarmanın temel adımları nelerdir?

Küfü duvarlardan çıkarın

Banyonuzu boyamadan önce, kaplanacak tüm alanlardaki küfü çıkarmanız gerekecektir. Küf lekelerini çıkarmak için ağartıcı veya ağartıcı bazlı bir ürün kullanabilirsiniz.
Bununla birlikte, daha az sert bir şey için sodyum borat gibi başka bir ev temizleyicisi kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu temizleme yöntemleri, kalıbı öldürmeye ve daha fazla büyümesini önlemeye yardımcı olacaktır. Ulaşabileceğiniz tüm küfleri yok etmeye çalışmalısınız.

Küfün tekrar oluşmasını önlemenin yollarını belirleyin

Küf, bir odada aşırı nem olduğunda ve yeterli havalandırma olmadığında oluşur. Küf mikroskobiktir, bu nedenle duvarlarınızda küf tarafından serbest bırakıldıklarını göremezsiniz. Ancak havada görünmez bir şekilde yüzer ve onları soluyanlar için sağlık sorunlarına neden olur. Odadaki diğer yüzeylere de yerleşerek daha da büyürler.

Banyo Havalandırma

Geri dönmemelerini sağlamanın bazı önemli yolları vardır. Bu, banyo fanınızı daha iyi havalandırma sağlayan bir fanla değiştirmeyi içerebilir. Banyonuzu temizlerken ve kullanırken vantilatörünüzü çalışır durumda tutmalısınız. Ayrıca, fazla nemi dışarı atmak için banyonuz buğulandığında mümkünse bir pencere açmalısınız. Kapıyı açtıktan sonra evin başka bir yerine girerse, bunu yakındaki odalar için de yapmalısınız.

Eşya Arkaları

Arkalarında nem toplayabileceğinden, eşyaları duvardan uzak tutmak da iyi bir fikirdir. Bu, tabloları, rafları, rafları vb. kaldırmak anlamına gelir. Dolaplarınız varsa, havalandırmaları için duvarla aralarında yeterli boşluk bırakın. Ayrıca, aşırı neme neden olabilecek sızıntı yapan tesisatları kontrol edin ve büyümeye devam edecek hiçbir küf alanı kalmadığından emin olun.

Duvarları hazırlayın

Banyonuzdan küfü çıkarmak için çalıştıktan ve mantar özelliklerinden tamamen arındıktan sonra, duvarları ve/veya tavanları boyama için hazırlamanız gerekecektir. Gerekli duvar onarımlarını, delikleri veya oyukları doldurmanız gerekecektir. Ardından duvarları orta taneli bir zımpara kağıdı ile zımparalayın ve tozları fırçalayın. Herhangi bir karışıklıktan kurtulmak için zemini vakumlayın.

Son boya katınızdan önce, küf lekesi yaşadığınız alanlara büyük önem vererek, kalıp sızdırmaz astar eklemek isteyebilirsiniz.  Kaplama, kurumuş boya filmi içinde herhangi bir küf ve küfün büyümesini önlemeye yardımcı olur.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu