Bahçeyi Kış Mevsimine Hazırlama

Sonbaharda Bahçe Bakımı

Sonbahar mevsimi geldiğinde, Eylül ayında da hava sıcaklıkları yüksek seyreder. Bu nedenle sonbahar bakımı için Ekim ayı sonunu beklemek daha iyidir.

İlk iş olarak çalılara bir sonbahar budaması yaparak işe başlayabilirsiniz. Gül budamasını ise kış aylarından önce değil de, bitkiler soğuk günleri atlattıktan sonra Nisan ayı gibi, ilkbaharın ortasında yapmak en iyisidir.
Bahçede çim ekiliyse yaz bittiğinde çimlerin sararması ve yer yer yolunmuş olması muhtemeldir. Sararmış çimleri ayıklayıp çimsiz kalan alanlara yeni ekim yapılabilir.
Toprak gübrelemesi için de en uygun aylar sonbahar aylarıdır. Yazın gübre bitkilere fazla gelir ve öldürür. Gübrelemeyi sonbahar bakımına bırakmak en çok verimi almanızı sağlar.
Eğer ilkbaharda açmak üzere çiçek tohumu, bitki soğanı ekmeyi düşünüyorsanız yine Ekim başında bunu yapabilirsiniz. Yağmurlu günlerde bolca sulanacak olan bitkilerin köklenmesi kolaylaşacaktır.

Bahçeyi Kışın Soğuk Günlerine Hazırlama

Sonbahar bakımına neler dahil yukarıda sıraladık fakat kışın özellikle hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü günler için alınacak tedbirlerin altını ayrı bir başlıkla çizmek en iyisi.

Yaz ayları palmiye, gül, begonvil ya da sardunya benzeri sıcak havayı seven ve bahçeye capcanlı, insanın içini açan bir görüntü veren bitkiler için elverişli aylardır. Ancak kış gelip de özellikle don olayları görülmeye başlandığında bu durum bitkiler için son derece elverişsiz bir ortama işarettir.

Bu kara kış günlerinden önce ağaçların gövdeleri çuval veya çuval benzeri malzemelerle sarılmalıdır. Çiçekli, yapraklı bitkilerin üzeri ise ince bir örtüyle örtülmelidir. Bitkileri korumak için yapı marketlerde bu amaçla satılan kış bakımı malzemeleri bulunabilir.

Bahçeyi Kış Mevsimine Hazırlama konusu ilk beyazyastik.com üzerinde yayınlandı.

Bunlara'da bakmalısın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu